Търсене

Борислав Бончев е назначен за областен управител на Габрово

Борислав Бончев е назначен за областен управител на Габрово

Екранна снимка bTV

Вчера правителството назначи нови 24 областни управители. В Габрово за областен управител е назначен бившият шеф на областната полиция Борислав Бончев (2013 г. – 2019 г.)

Бончев ще замени Мария Пенева, която бе временно изпълняващ длъжността областен управител на Габрово, след като Невена Минева влезе в листите на ГЕРБ за вота на 4 април, а в последствие след размествания все пак влезе в Парламента. 

Борислав Бончев е завършил е висшето си образование в Техническия университет в Гарово, където придобива квалификацията „Електроснабдяване и Електрообзавеждане“. 

В системата на МВР постъпва през 1995 г. До 2007 г. заема длъжността „разузнавач” в сектор „Криминална полиция” на РДВР. През 2007 г. е назначен за началник група „Престъпления против личността” в същия сектор, а от 2009 г. е началник на сектор   "Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР.

В периода 2013 г. – 2019 г. заема поста директор на Областна дирекция на МВР в Габрово, който освободи, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката му. Това се случи по време на няколкодневните протести в Габрово, избухнали, след бой на магазинер от цигани. Тогава Борисов настоя за оставка на полицейския шеф, тъй като "полицията е подценила ситуацията". 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.