Борисов идва утре по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
снимка: bulphoto.com

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на представянето на първия етап от тригодишната инвестиционна програма на Ideal Standard International (ISI) в гр. Севлиево. Очаква се премиерът да пристигне в 13.00 часа, когато заедно с още двама министри от кабинета - вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил Караниколов ще посетят двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", за да видят на място реализирането на последните инвестиционни проекти на обща стойност 26 млн.лв. 

На представянето ще присъстват още Божидар Данев - председател на Българска стопанска камара, Маргарита Попова - заместник-председател на Българска стопанска камара, областният управител Невена Петкова и кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. 

За презентиране на най-мащабната инвестиция на компанията за последните десет години в Севлиево идва и Торстен Тюрлинг - главен изпълнителен директор на Ideal Standard International.

260 млн.лв. са инвестирали от "Американ Стандарт" и "Идеал Стандарт Интернешънъл" в Севлиево за последните 25 години. В заводите на компанията у нас работят 3200 работници и служители, което я прави най-големия работодател в Централна Северна България.

Тази година се навършват 25 години от създаването на първото смесено дружество в България между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“. По време на тържествата по случай годишнината през юли т.г. от ръководството на компанията обявиха, че през ноември ще обявят последните си инвестиции, които ще бъдат в двата завода – за керамика и арматура. Според източници на Севлиево онлайн става дума за инвестиции в нови пещи на две нива в завода за керамика, в нова роботизирана линия за полирния цех, която ще включва двайсет робота, първите шест от които вече са в експлоатация, останалите ще бъдат закупени в следващите до три години. Разширява се дейността и на търговската организация, която управлява дейността за Източна Европа на ISI, както и на дистрибуционния център, който обслужва цялата корпорация. Вложения има и в разработването на нови продукти. 

автор: Емилия Димитрова 

 

Офисът на НАП в Габрово с нови банкови сметки от 1 август т.г.
Бизнес
Бизнесът събра 20 хил. лв. за ремонт на Детския комплекс
Бизнес
Работодатели и търсещи работа се срещнаха в трудова борса
Бизнес
Пет дни за подаване декларации за второто тримесечие
Бизнес
Търговският регистър продължава да е недостъпен
Бизнес
Ярослав Дончев получи статуетката "Икар"
Бизнес
Тома Томев е новият президент на Ротари Севлиево
Бизнес
Договорите с подизпълнители по обществени поръчки стават публични
Бизнес
Рекорден брой стажанти тази година в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Нов материал, обогатен с билки, пуска в производство „Паралел“
Бизнес
Три четвърти от търговете с еврофинансиране се оказаха с нарушения
Бизнес
Синьо лято изпратиха в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
"Габрово Тур" отвори офис в Севлиево
Бизнес
Ideal Rain Evo Jet получи престижната награда за дизайн RED DOT
Бизнес
Ръст от 13% отчита "Идеал Стандарт Видима" през 2017 г.
Бизнес
Област Габрово e с най-много усвоени евросредства
Бизнес