Борисов идва утре по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
снимка: bulphoto.com

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на представянето на първия етап от тригодишната инвестиционна програма на Ideal Standard International (ISI) в гр. Севлиево. Очаква се премиерът да пристигне в 13.00 часа, когато заедно с още двама министри от кабинета - вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил Караниколов ще посетят двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", за да видят на място реализирането на последните инвестиционни проекти на обща стойност 26 млн.лв. 

На представянето ще присъстват още Божидар Данев - председател на Българска стопанска камара, Маргарита Попова - заместник-председател на Българска стопанска камара, областният управител Невена Петкова и кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. 

За презентиране на най-мащабната инвестиция на компанията за последните десет години в Севлиево идва и Торстен Тюрлинг - главен изпълнителен директор на Ideal Standard International.

260 млн.лв. са инвестирали от "Американ Стандарт" и "Идеал Стандарт Интернешънъл" в Севлиево за последните 25 години. В заводите на компанията у нас работят 3200 работници и служители, което я прави най-големия работодател в Централна Северна България.

Тази година се навършват 25 години от създаването на първото смесено дружество в България между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“. По време на тържествата по случай годишнината през юли т.г. от ръководството на компанията обявиха, че през ноември ще обявят последните си инвестиции, които ще бъдат в двата завода – за керамика и арматура. Според източници на Севлиево онлайн става дума за инвестиции в нови пещи на две нива в завода за керамика, в нова роботизирана линия за полирния цех, която ще включва двайсет робота, първите шест от които вече са в експлоатация, останалите ще бъдат закупени в следващите до три години. Разширява се дейността и на търговската организация, която управлява дейността за Източна Европа на ISI, както и на дистрибуционния център, който обслужва цялата корпорация. Вложения има и в разработването на нови продукти. 

автор: Емилия Димитрова 

 

Евродепутатите искат да засилят правата на работниците
Бизнес
Отдава се под наем на ВиК Габрово част от имуществото на ВиК „Бяла“
Бизнес
Иновативните решения са фокус на "Баня на годината 2018"
Бизнес
Книжарница "Детски свят" посреща клиенти в нов дом
Бизнес
„Идеал Стандарт - Видима“ бе представена в кариерен панаир
Бизнес
"Паралел" инвестира 27 млн. лв. в сгради, разположени върху 50 дка
Бизнес
20 г. заводът за санитарна керамика налага стандарти
Бизнес
Търговският регистър продължава да е недостъпен
Бизнес
25 години "Севлиево 21 век": обединени за Севлиево
Бизнес
Ротари Севлиево посрещна дистрикт гуверньора на България
Бизнес
Ръст от 13% отчита "Идеал Стандарт Видима" през 2017 г.
Бизнес
Синьо лято изпратиха в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Отворени врати в завода за санитарна керамика
Бизнес
НАП В. Търново: "До месец новите касови апарати ще са на пазара"
Бизнес
"Габрово Тур" отвори офис в Севлиево
Бизнес
Няма кандидати за изпълнител на компостиращата инсталация
Бизнес