Борисов идва утре по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
снимка: bulphoto.com

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на представянето на първия етап от тригодишната инвестиционна програма на Ideal Standard International (ISI) в гр. Севлиево. Очаква се премиерът да пристигне в 13.00 часа, когато заедно с още двама министри от кабинета - вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил Караниколов ще посетят двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", за да видят на място реализирането на последните инвестиционни проекти на обща стойност 26 млн.лв. 

На представянето ще присъстват още Божидар Данев - председател на Българска стопанска камара, Маргарита Попова - заместник-председател на Българска стопанска камара, областният управител Невена Петкова и кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. 

За презентиране на най-мащабната инвестиция на компанията за последните десет години в Севлиево идва и Торстен Тюрлинг - главен изпълнителен директор на Ideal Standard International.

260 млн.лв. са инвестирали от "Американ Стандарт" и "Идеал Стандарт Интернешънъл" в Севлиево за последните 25 години. В заводите на компанията у нас работят 3200 работници и служители, което я прави най-големия работодател в Централна Северна България.

Тази година се навършват 25 години от създаването на първото смесено дружество в България между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“. По време на тържествата по случай годишнината през юли т.г. от ръководството на компанията обявиха, че през ноември ще обявят последните си инвестиции, които ще бъдат в двата завода – за керамика и арматура. Според източници на Севлиево онлайн става дума за инвестиции в нови пещи на две нива в завода за керамика, в нова роботизирана линия за полирния цех, която ще включва двайсет робота, първите шест от които вече са в експлоатация, останалите ще бъдат закупени в следващите до три години. Разширява се дейността и на търговската организация, която управлява дейността за Източна Европа на ISI, както и на дистрибуционния център, който обслужва цялата корпорация. Вложения има и в разработването на нови продукти. 

автор: Емилия Димитрова 

 

До днес се участва в „Ideal Standard Баня на годината 2017“
Бизнес
Ярослав Дончев получи статуетката "Икар"
Бизнес
Николай Апостолов става прокурист на "Севлиевогаз 2000"
Бизнес
Американският Anchorage купува "Идеал Стандарт - Видима"
Бизнес
Проектантите на най-добрите бани за 2017 триумфираха снощи
Бизнес
"Идеал Стандарт-Видима" показа как си партнира с училището
Бизнес
Къде се корени успеха на "Идеал Стандарт-Видима"?
Бизнес
Започва проучване за потребностите на бизнеса от работна сила
Бизнес
Публиката вече може да гласува за "Баня на годината 2017"
Бизнес
Ideal Standard ще откупи идеята за баня на хотел "Странноприемница"
Бизнес
„Проджект Планинг енд мениджмънт“ ще проектира велоалеята
Бизнес
„Севлиево 21 век“ влезе в 25-та си година
Бизнес
Почетен плакет за заслуги получи инж. Красимир Копчев
Бизнес
Сп. „Туризъм и отдих“ връчи приз на „Идеал Стандарт Видима“
Бизнес
Бизнесът: И големи ученици в дните за кариерно ориентиране
Бизнес
Работодатели и търсещи работа се срещнаха в трудова борса
Бизнес