Борисов идва утре по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
снимка: bulphoto.com

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на представянето на първия етап от тригодишната инвестиционна програма на Ideal Standard International (ISI) в гр. Севлиево. Очаква се премиерът да пристигне в 13.00 часа, когато заедно с още двама министри от кабинета - вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил Караниколов ще посетят двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", за да видят на място реализирането на последните инвестиционни проекти на обща стойност 26 млн.лв. 

На представянето ще присъстват още Божидар Данев - председател на Българска стопанска камара, Маргарита Попова - заместник-председател на Българска стопанска камара, областният управител Невена Петкова и кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. 

За презентиране на най-мащабната инвестиция на компанията за последните десет години в Севлиево идва и Торстен Тюрлинг - главен изпълнителен директор на Ideal Standard International.

260 млн.лв. са инвестирали от "Американ Стандарт" и "Идеал Стандарт Интернешънъл" в Севлиево за последните 25 години. В заводите на компанията у нас работят 3200 работници и служители, което я прави най-големия работодател в Централна Северна България.

Тази година се навършват 25 години от създаването на първото смесено дружество в България между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“. По време на тържествата по случай годишнината през юли т.г. от ръководството на компанията обявиха, че през ноември ще обявят последните си инвестиции, които ще бъдат в двата завода – за керамика и арматура. Според източници на Севлиево онлайн става дума за инвестиции в нови пещи на две нива в завода за керамика, в нова роботизирана линия за полирния цех, която ще включва двайсет робота, първите шест от които вече са в експлоатация, останалите ще бъдат закупени в следващите до три години. Разширява се дейността и на търговската организация, която управлява дейността за Източна Европа на ISI, както и на дистрибуционния център, който обслужва цялата корпорация. Вложения има и в разработването на нови продукти. 

автор: Емилия Димитрова 

 

В Габрово започва седмицата на предприемачеството
Бизнес
Караниколов: Ефектът от приватизацията се вижда в Севлиево
Бизнес
ОИЦ представя възможностите за еврофинансиране през 2018 г.
Бизнес
Борисов идва утре по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
"Изипей" поема касите за комунални плащания на пл. "Свобода"
Бизнес
Ясни са категориите и критерии за оценка в Ideal Standard Баня на годината 2017
Бизнес
"Паралел" ЕАД с отличие за "Износител на 2017 г." на БКДМП
Бизнес
Спрян е сертификата на ДЛС "Росица" до отстраняване на нередности
Бизнес
Изтеглиха късметлиите от лятната томбола на магазин "Хелиос"
Бизнес
Нови изисквания и критерии в Баня на годината 2017
Бизнес
Започна приемът на документи за „Стипендии 21 век"
Бизнес
Оф роуд център „Екстрийм“ бе осветен, вече работи с клиенти
Бизнес
Късметлиите на "Хелиос" си получиха наградите, всички бяха доволни
Бизнес
Отвори врати "Престиж Фешън" - най-големият магазин за мода в Севлиево
Бизнес
14 200 лв. в подкрепа на Полицията събра "Севлиево 21 век"
Бизнес
Камарата на архитектите изнесе заседание в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес