Борисов идва утре по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
снимка: bulphoto.com

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на представянето на първия етап от тригодишната инвестиционна програма на Ideal Standard International (ISI) в гр. Севлиево. Очаква се премиерът да пристигне в 13.00 часа, когато заедно с още двама министри от кабинета - вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Емил Караниколов ще посетят двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", за да видят на място реализирането на последните инвестиционни проекти на обща стойност 26 млн.лв. 

На представянето ще присъстват още Божидар Данев - председател на Българска стопанска камара, Маргарита Попова - заместник-председател на Българска стопанска камара, областният управител Невена Петкова и кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. 

За презентиране на най-мащабната инвестиция на компанията за последните десет години в Севлиево идва и Торстен Тюрлинг - главен изпълнителен директор на Ideal Standard International.

260 млн.лв. са инвестирали от "Американ Стандарт" и "Идеал Стандарт Интернешънъл" в Севлиево за последните 25 години. В заводите на компанията у нас работят 3200 работници и служители, което я прави най-големия работодател в Централна Северна България.

Тази година се навършват 25 години от създаването на първото смесено дружество в България между „Видима“ АД и „Американ Стандарт“. По време на тържествата по случай годишнината през юли т.г. от ръководството на компанията обявиха, че през ноември ще обявят последните си инвестиции, които ще бъдат в двата завода – за керамика и арматура. Според източници на Севлиево онлайн става дума за инвестиции в нови пещи на две нива в завода за керамика, в нова роботизирана линия за полирния цех, която ще включва двайсет робота, първите шест от които вече са в експлоатация, останалите ще бъдат закупени в следващите до три години. Разширява се дейността и на търговската организация, която управлява дейността за Източна Европа на ISI, както и на дистрибуционния център, който обслужва цялата корпорация. Вложения има и в разработването на нови продукти. 

автор: Емилия Димитрова 

 

Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес