Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

След като станаха ясни регистрациите на кандидатските листа за общински съветници се видя, че Боян Ботев – председателят на сдружение „Граждани за Севлиево“, което излиза на местните избори като коалиция „Ние, Гражданите“, е на последно място в листата. Дали това е самоцелно и защо Ботев, който определено е най-активният и непримирим гражданин на Севлиево от последните три години, избра да бъде най-отзад в листата на коалицията, отговаря самият той. 

„Неведнъж съм казвал, че не ми е самоцел и не съм се родил с мечтата да ставам политик. Ако хората решат, че от мен има нужда в следващия Общинския съвет, могат да ми се доверят с гласа си. Но само, ако избирателите и гражданите смятат, че като тип човек, който постоянно търси решения на проблеми и сигнализира за проблеми, бих бил полезен. Ако гражданите ми дадат доверие, да, ще вляза в Общинския съвет и повярвайте ми, ще работя наистина всеотдайно.

При нас, в коалиция „Ние, Гражданите“, не е като в останалите партии, където се води битка за първите места в листата. Нашите кандидати са подредени по азбучен ред. Знаете ли, че при подредбата им се чуваше: „Аз обичам числото три“, „На мен ми носи щастие числото осем“, „Аз обичам цифрата седем“. Нали разбирате, че това не е война за места в листата.

Имаше наши съграждани, които много искаха да отидат на избори с нас, но заради това, че бяхме им отредили по-задно място в листата, се прехвърлиха в други листи, политически, като представители на гражданската квота.

Всъщност, обществена тайна е как се подреждат листите за съветници. Аз лично смятам, че в една листа трябва да има граждани от различни сектори, които ще влязат в Общинския съвет с ясната идея, че ще работят и няма да очакат нищо в замяна. Нашите съветници, които влязат в следващия Общински съвет, ще го правят абсолютно безвъзмездно и ще направят това, което са обещали на гражданите – че ще работят. Нищо повече! Те трябва да са наясно, че от тях се очаква да работят. Защото всички видяахме какво беше в последния Общински съвет – кметът предлага, всички казват „Да“.

До момента водим абсолютно позитивна кампания, без пари и нищо помпозно. Защото всички сме обикновени хора, обединени от мисълта какво да направим, за да подобрим живота в общината.

Виждам, че не всички са се настроили за позитивна кампания обаче. Във Фейсбук излязоха едни вулгарни и груби писания, чиито създатели без задръжки ще нарека болни мозъци, хора без чест и достойнство, криещи се зад фалшиви профили. Аз нямам намерение да плюя никого по този начин. Ако искам да кажа на някого нещо, заставам с моето лице и моето име и му го казвам в очите. Дали ще бъде лично или чрез медия, то ще излезе от мен. Не мисля да се крия зад фалшиви и анонимни фейсбук профили. Нали разбирате, че и ние можем да си напрвим фалшиви профили, колкото кажете при това, и да започнем да клеветим и пишем лъжи за всеки. Да, но това не е кампания.

Ако не харесваш някой от останалите кандидати, това не е причина да го очерниш, дори и семейството му да нападаш с някакви тотални глупости. Аз не бих направил нищо такова.

Винаги съм казвал, че човек трябва да държи на себе си, да бъде искрен и достоен. В нашата листа гражданите ще изберат как да бъдат подредени общинските съветници. Разчитаме само и единствено на това. Законът ни дава право да гласуваме преференциално и ако сметнем, че определен канидидат има какво да даде, гласуваме за него. Това е смисълът на преференциалния вот, да гласуваме за личности. И на демокрацията.

Това, че съм на последно място в листата е лично мой избор. Не се натискам да ставам съветник. Но ако гражданите на Севлиево ми възложат да работя за тях в следващия мандат, аз ще го направя, пак повтарям, напълно безкористно и без заплащане."

Предизборен щаб на коалиция "Ние, Гражданите"

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ОИК Севлиево показа как ще изглеждат бюлетините за 27 октомври
Политика
Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“
Политика
Общинският съвет бе „мокър печат“ за решенията на кмета, нужна е промяна
Политика
Стига фалшиви новини, няма да закривам болницата
Политика
Още 5 партии в подкрепа на независимия кандидат за кмет Богомил Петков
Политика
Недьо Тинчев – мъжът, който иска да промени с. Батошево
Политика
Община Севлиево е санкционирана заради нагласени обществени поръчки
Политика
Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания
Политика
Промяната идва от гражданите, вярвам в гражданското общество
Политика
Как за един мандат бе убит малкият и среден бизнес в Севлиево
Политика
Не е почтено да се подвеждат хората от официалната страница на Общината
Политика
Силна съм в областта на образованието, там ще бъда полезна
Политика
При забравените, или колко струва една добра дума?
Политика
Ще правим каквото трябва, рано или късно ще се случи, каквото целим
Политика
Коалиция БСП за България открива предизборната си кампания на 7 октомври
Политика
Не е достатъчно да слушаме какво ни казват хората, трябва да ги чуем
Политика