Търсене

Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“

Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

След като станаха ясни регистрациите на кандидатските листа за общински съветници се видя, че Боян Ботев – председателят на сдружение „Граждани за Севлиево“, което излиза на местните избори като коалиция „Ние, Гражданите“, е на последно място в листата. Дали това е самоцелно и защо Ботев, който определено е най-активният и непримирим гражданин на Севлиево от последните три години, избра да бъде най-отзад в листата на коалицията, отговаря самият той. 

„Неведнъж съм казвал, че не ми е самоцел и не съм се родил с мечтата да ставам политик. Ако хората решат, че от мен има нужда в следващия Общинския съвет, могат да ми се доверят с гласа си. Но само, ако избирателите и гражданите смятат, че като тип човек, който постоянно търси решения на проблеми и сигнализира за проблеми, бих бил полезен. Ако гражданите ми дадат доверие, да, ще вляза в Общинския съвет и повярвайте ми, ще работя наистина всеотдайно.

При нас, в коалиция „Ние, Гражданите“, не е като в останалите партии, където се води битка за първите места в листата. Нашите кандидати са подредени по азбучен ред. Знаете ли, че при подредбата им се чуваше: „Аз обичам числото три“, „На мен ми носи щастие числото осем“, „Аз обичам цифрата седем“. Нали разбирате, че това не е война за места в листата.

Имаше наши съграждани, които много искаха да отидат на избори с нас, но заради това, че бяхме им отредили по-задно място в листата, се прехвърлиха в други листи, политически, като представители на гражданската квота.

Всъщност, обществена тайна е как се подреждат листите за съветници. Аз лично смятам, че в една листа трябва да има граждани от различни сектори, които ще влязат в Общинския съвет с ясната идея, че ще работят и няма да очакат нищо в замяна. Нашите съветници, които влязат в следващия Общински съвет, ще го правят абсолютно безвъзмездно и ще направят това, което са обещали на гражданите – че ще работят. Нищо повече! Те трябва да са наясно, че от тях се очаква да работят. Защото всички видяахме какво беше в последния Общински съвет – кметът предлага, всички казват „Да“.

До момента водим абсолютно позитивна кампания, без пари и нищо помпозно. Защото всички сме обикновени хора, обединени от мисълта какво да направим, за да подобрим живота в общината.

Виждам, че не всички са се настроили за позитивна кампания обаче. Във Фейсбук излязоха едни вулгарни и груби писания, чиито създатели без задръжки ще нарека болни мозъци, хора без чест и достойнство, криещи се зад фалшиви профили. Аз нямам намерение да плюя никого по този начин. Ако искам да кажа на някого нещо, заставам с моето лице и моето име и му го казвам в очите. Дали ще бъде лично или чрез медия, то ще излезе от мен. Не мисля да се крия зад фалшиви и анонимни фейсбук профили. Нали разбирате, че и ние можем да си напрвим фалшиви профили, колкото кажете при това, и да започнем да клеветим и пишем лъжи за всеки. Да, но това не е кампания.

Ако не харесваш някой от останалите кандидати, това не е причина да го очерниш, дори и семейството му да нападаш с някакви тотални глупости. Аз не бих направил нищо такова.

Винаги съм казвал, че човек трябва да държи на себе си, да бъде искрен и достоен. В нашата листа гражданите ще изберат как да бъдат подредени общинските съветници. Разчитаме само и единствено на това. Законът ни дава право да гласуваме преференциално и ако сметнем, че определен канидидат има какво да даде, гласуваме за него. Това е смисълът на преференциалния вот, да гласуваме за личности. И на демокрацията.

Това, че съм на последно място в листата е лично мой избор. Не се натискам да ставам съветник. Но ако гражданите на Севлиево ми възложат да работя за тях в следващия мандат, аз ще го направя, пак повтарям, напълно безкористно и без заплащане."

Предизборен щаб на коалиция "Ние, Гражданите"

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.