Търсене

Бойно кръщене получиха осем севлиевски джудисти на международен турнир

Севлиево онлайн
Бойно кръщене получиха осем севлиевски джудисти на международен турнир

С дванайсет състезатели участва спортен клуб "Раковски"- Севлиево в турнира ""Илинден", снимка: СК "Раковски"

На 15 октомври т.г. столичната зала "Локомотив" беше домакин на международния турнир по джудо "Илинден". В надпреварата стартираха 330 състезатели от 28 клуба от Босна и Херцеговина, България, Македония, Румъния и Сърбия.

Състезанието бе за деца до 12 г., като специални гости бяха двама от най-добрите ни джудисти – Ивайло Иванов и Денислав Иванов.

Спортен клуб по самбо и джудо "Раковски" взе участие с 12 състезатели, като 8 от тях направиха своето бойно кръщене и дебютираха за първи път на официално състезание.

В категория 26 кг Павел Кирилов се нареди на девето място. В категория 30 кг Иво Тодоров стана шампион, а Константин Иванов остана седми в същата категория.

В категория 34 кг Мартин Иванов остана извън призовите места, при 38-килограмовите Йоан Иванчев загуби борбата за бронза.

В категория 46 кг имахме трима представители, като двама от тях се срещнаха един срещу друг в схватка за бронзов медал - Исай Исаев стана трети, Емил Ненчев - пети, а Аркан Сопотлиев остана девети.

В категория 55 кг Владимир Фукаров също се класира девети, а в категория +55 кг. Светлин Станев завоюва бронзов медал.

При момичетата Кристияна Колева стана шампион, а Мелиса Халил загуби борбата за бронзово отличие. 

Ръководството на клуба изказва благодарност на всички деца за смелостта и всеотдайността при битките, както и на родителите за транспортирането и подкрепата по време на състезанието. "Не на последно място огромно благодаря и на всички хора, които винаги са били съпричастни с нашите проблеми и успехи", сподели треньорът Евгени Генов при завръщането на отбора. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!