БСП: Благодарим на всички, които заявиха, че искат промяна
Отляво надясно: Мария Димитрова, Огнян Пешков, Кристина Сидорова, Петинка Михайлова

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

На пресконференция днес новоизбрани общински съветници от коалиция "БСП за България" благодариха на избирателите, подкрепили ги на 27 октомври т.г. "Получените резултати не са очакваните, но ние ще бъдем активна опозиция и ще отстояваме обещанията, дадени на гражданите на общината по време на срещите ни в предизборната кампания", каза председателят на БСП в Севлиево и водач на листата на социалистите Петинка Михайлова. 

Репликира я д-р Огнян Пешков, който подчерта, че преди неделя не е ясно дали социалистите ще бъдат опозиция в новия Общински съвет.  

Д-р Пешков декларира, че той и колегите му ще работят с достойнство, лице в лице с проблемите на отделния човек, в готовност винаги да се срещнат и изслушат гражданите, както и да им помогнат. "Независимо дали сме в опозиция или в управление, призовавам всеки гражданин, който има нужда, да ни потърси и гарантирам, че никой няма да остане без нашето внимание", каза той. 

Общински съветник, избран за четвърти мандат, д-р Пешков нарече куртоазия това, че всеки говори как купуването и продаването на гласове е престъпление, а на тези избори сме станали свидетели на демонстративно купуване на гласове, без притеснение".

Благодарност към всички, упражнили правото си на глас в неделя изказа и народният представител Кристина Сидорова. "Благодаря на всички, които с гласа си заявиха, че Севлиево има нужда от промяна в управлението", каза Сидорова. Тя призова избирателите от общината в неделя да излязат да гласуват. "Вашият глас е много важен. Той ще обезсили купените гласове и корпоративния вот. Излезте и кажете кой искате да управлява община Севлиево четири години. Дали искате да продължи със задкулисно управление и сделки на тъмно, или искате ново, честно управление", каза Сидорова. 

Тя сподели, че е информирала Областната дирекцияна МВР за сигналите, достигнали до нея за купуване на гласове. Народният представител вярва, че "органите на реда ще свършат своята работа и хората, които дават пари, за да купуват гласове, ще получат заслужено наказание". 

"Важно е за бъдещето на Севливо да гласувате в неделя, важно е за бъдещето на децата ни. Промяната може да се случи и тя ще стане с кандидата Богомил Петков. Знам, че севлиевци сте мъдри хора и ще изберете достойния кандидат в името на промяната. Севлиево заслужава честно и прозрачно управление в следващите четири години".

"Искаме да спрем неглижирането на проблемите на хората, пренебрегването от страна на управляващите на проблемите на малките населени места, това скрито управление в центъра на Севлиево", каза новоизбраният общински съветник Мария Димитрова. "Затова призоваваме в неделя да подкрепим кандидата, който наистина е отворен към проблемите на хората.

Ние подкрепяме Богомил Петков, който е подготвен, отговорен, отворен към гражданите на Севлиево. И нека спрат да ни избират управляващите  хора, които са взели едни пари и в следващите четири години всички да търпим управление, което е срещу интересите на жителите на общината", каза още Димитрова. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  

Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика
ГЕРБ и ДПС са на път да превземат Общинския съвет
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика