БСП: Благодарим на всички, които заявиха, че искат промяна
Отляво надясно: Мария Димитрова, Огнян Пешков, Кристина Сидорова, Петинка Михайлова

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

На пресконференция днес новоизбрани общински съветници от коалиция "БСП за България" благодариха на избирателите, подкрепили ги на 27 октомври т.г. "Получените резултати не са очакваните, но ние ще бъдем активна опозиция и ще отстояваме обещанията, дадени на гражданите на общината по време на срещите ни в предизборната кампания", каза председателят на БСП в Севлиево и водач на листата на социалистите Петинка Михайлова. 

Репликира я д-р Огнян Пешков, който подчерта, че преди неделя не е ясно дали социалистите ще бъдат опозиция в новия Общински съвет.  

Д-р Пешков декларира, че той и колегите му ще работят с достойнство, лице в лице с проблемите на отделния човек, в готовност винаги да се срещнат и изслушат гражданите, както и да им помогнат. "Независимо дали сме в опозиция или в управление, призовавам всеки гражданин, който има нужда, да ни потърси и гарантирам, че никой няма да остане без нашето внимание", каза той. 

Общински съветник, избран за четвърти мандат, д-р Пешков нарече куртоазия това, че всеки говори как купуването и продаването на гласове е престъпление, а на тези избори сме станали свидетели на демонстративно купуване на гласове, без притеснение".

Благодарност към всички, упражнили правото си на глас в неделя изказа и народният представител Кристина Сидорова. "Благодаря на всички, които с гласа си заявиха, че Севлиево има нужда от промяна в управлението", каза Сидорова. Тя призова избирателите от общината в неделя да излязат да гласуват. "Вашият глас е много важен. Той ще обезсили купените гласове и корпоративния вот. Излезте и кажете кой искате да управлява община Севлиево четири години. Дали искате да продължи със задкулисно управление и сделки на тъмно, или искате ново, честно управление", каза Сидорова. 

Тя сподели, че е информирала Областната дирекцияна МВР за сигналите, достигнали до нея за купуване на гласове. Народният представител вярва, че "органите на реда ще свършат своята работа и хората, които дават пари, за да купуват гласове, ще получат заслужено наказание". 

"Важно е за бъдещето на Севливо да гласувате в неделя, важно е за бъдещето на децата ни. Промяната може да се случи и тя ще стане с кандидата Богомил Петков. Знам, че севлиевци сте мъдри хора и ще изберете достойния кандидат в името на промяната. Севлиево заслужава честно и прозрачно управление в следващите четири години".

"Искаме да спрем неглижирането на проблемите на хората, пренебрегването от страна на управляващите на проблемите на малките населени места, това скрито управление в центъра на Севлиево", каза новоизбраният общински съветник Мария Димитрова. "Затова призоваваме в неделя да подкрепим кандидата, който наистина е отворен към проблемите на хората.

Ние подкрепяме Богомил Петков, който е подготвен, отговорен, отворен към гражданите на Севлиево. И нека спрат да ни избират управляващите  хора, които са взели едни пари и в следващите четири години всички да търпим управление, което е срещу интересите на жителите на общината", каза още Димитрова. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

  

ГЕРБ падна в Дряново, Трифон Панчев е новият кмет на града
Политика
ГЕРБ спечели в Габрово и Севлиево заради ниската активност, но бавно губи областта
Политика
Рокади в състава на Общинския съвет преди клетвата
Политика
С 10% по-ниска избирателна активност към 17.30 ч., спрямо първия тур
Политика
Иван Иванов ще бъде кмет на Севлиево още един мандат
Политика
Красимира Йорданова връчи символа на местната власт на Иван Иванов
Политика
След три мандата на Цветан Цонев, в с. Сенник има нов кмет
Политика
Иван Иванов води срещу Богомил Петков, броенето продължава
Политика
Протокол с над десет грешки, председател на СИК е общински служител
Политика
Новоизбраните кметове и съветници се заклеха
Политика
Здравка Лалева е председател на ОбС. Избор нямаше, имаше гласуване
Политика
Благодаря ви! За съжаление, "схемата" победи
Политика
Избирателната активност остава ниска - 17.3% е към 12.30 ч.
Политика
6.25% е избирателната активност в община Севлиево към 10.00 ч.
Политика
Иван Иванов е избран за кмет с 6761 гласа
Политика
Новоизбраните кметове и съветници ще положат клетва на 11 ноември
Политика