Търсене

Часове след успех на Балканиадата в Сърбия, Костадинов стана втори в "Спици и бодли"

Колоездачите от клуб "Хоталич" записаха успехи по асеноградските баири
Севлиево онлайн
Часове след успех на Балканиадата в Сърбия, Костадинов стана втори в

Илюстративна снимка от Pixabay

Напрегнати бяха двата почивни дни за младата надежда на българското колоездене Михаил Костадинов от Севлиево.

Всъщност почивни дни в случая е условно казано, тъй като за Костадинов те преминаха в път и спортна надпревара. Буквално часове, след като завърши 13-ти от 22 състезатели на Балканиадата в Сърбия колоездачът на столичния клуб "Витоша" и част от българския национален отбор, замина за участие в състезанието по планинско колоездене "Спици и бодли" край Казанлък. Там Костадинов завърши втори, на 2 минути и три стотни след водача в класирането и негов съотборник.  

Край Казанлък Михаил Костадинов се състезава за купа България на 37 километрово трасе с над 800 метра положителна денивелация. Трасето преминава почти изцяло по черен път и включва стръмни изкачвания и приятни спускания, с които колоездачът от Севлиево се справи успешно, следвайки напътствията на треньора си Александър Алексиев. 

Успехи в последните си участия записаха и състезателите на местния колоездачен клуб "Хоталич". В състезанието "Асеновградски баири" на 12 май т.г. Александър Иванов завърши трети в шестнайсеткилометровия маршрут, Михаил Димитров на същата дистанция се класира осми. 

Това, според ръководството на клуба, е постижение, тъй като двамата е трябвало да се състезават с общо 65 участници.

Тодор Ангелов отстъпи само на много добре подготвения състезател от отбора на „Вело раптор“ и заслужи среброто на 60 км.  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!