Търсене

Че какво му е на балканчето? - Традиционната надпревара с мотопеди "Балкан" се проведе край с. Богатово

Че какво му е на балканчето? - Традиционната надпревара с мотопеди

Майсторите в управление на балканче позират за обща снимка с купи и грамоти, снимка: Община Севлиево

За поредна година Община Севлиево, кметството и читалище в село Богатово организираха мотокрос за любителите на родното „Балканче“ в местността "Отлака".

Поройния дъжд в деня преди старта не стана пречка за отлагане или провали и на старта в трите манша - "Стандарт", "Тунинг" и "Отборно за голямата награда", стартираха 28 състезатели. 

Любителите на балканчета от село Енина, Нова Загора, Казанлък, Шумен, Трявна, Габрово и разбира се от Севлиево, се събраха край с. Богатово.

Състезателите от групите "Стандарт" и "Тунинг" се състезаваха в по два манша, всеки с продължителност 10 минути, плюс 2 заключителни обиколки, а отборно се състезаваха четири групи по трима състезатели в група. В тази група надпреварата беше само в един манш.
 
Още в началото на първия манш "Стандарт" беше ясно, че спорът за първото място ще е между Мартин Ненчев от отбора на Севлиево с № 33 и Красимир Димитров от отбора на Енина с № 5. До последните обиколки двете машини се движиха с 1-2 секунди разлика, но честите завои и малката мощност на мотопеда не дадоха възможност на състезателя от Енина да завоюва първото място. Трети, без конкуренция по цялото трасе, се движеше
Денислав Момчев с № 23 от отбора на Енина. 
 
Изображение - 13657Много шум, но не е за нищо - емоцията победи, снимка: Община Севлиево  
 
За първи манш "Тунинг" още от старта беше ясно, че претендент за победа е Красимир Димитров (Енина). Във втория манш на малка дистанция втори остана Преслав Пенев (Севлиево), трети бе Мариян Тодоров от отбора на Севлиево.
 
Призът на "най-млад състезател“ бе присъден на Митко Живков, на 12 години, от отбора на Казанлък. Най-възрастен състезател и тази година бе Милко Гушеров от Енина. За „най-атрактивен състезател“ журито призна Костадин Петков от Севлиево.
 
В последния манш "отборно" се състезаваха 4 отбора. Отново борбата за първото място беше между отбора на Севлиево, които водиха до последната обиколка, но след повреда в един от двигателите на мотора, севлиевци отстъпиха първото място на мотоциклетистите от Енина.
 
Надпреварата с балканчета привлича преди всичко с емоцията, която носи. Машините не са мощни, вдигат много шум, но пък точно в това е и чарът на състезанието, което печели привърженици с желанието да покажеш, че не многото конски сили правят един победител, а просто желанието за победа, плюс забавлението. В последното без съмнение активно се включи и пибликата. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!