Търсене

Четирима таекуондисти заминават за европейското в Ливърпул

Четирима таекуондисти заминават за европейското в Ливърпул

Четирима севлиевски състезатевли са включени в националния отбор на България за участие в европейското първенство по таекуондо, срещите от които започват в четвъртък. Сред избраните да представят България в първенството на стария контитент са Ивана Йонкова-жени, Доника Ботева и Николай Василев - девойки и юноши старша възраст и Христофор Николов - юноши младша възраст. 

Четиримата получиха покани за националния отбор още през зимата, под въпрос обаче бе пътуването на Христофор, за чието участие федерацията не осигури финансиране. Това наложи треньорът му Михаил Ботев да търси спонсори. Десетки се отзоваха на апела на Ботев, което за кратко време реши проблема с парите и осигури участие на младия, и по думите на неговия треньор изключително талантлив състезател в първенството. 

С дарения помогнаха Костадин и Ивайло Костадинови /"Хелиос" АД/, Боян Ботев /"Омон Секюрити" ЕООД/, Лука Де Стефани /"MG Anodi enternational" AD/, Христо Цонев /"Хелиос Тахо"/, родител на деца от клуба, който пожела да не бъде споменаван, още един бизнесмен от града, който също поиска анонимност, Община Севлиево и един младеж, на когото Михаил Ботев изказва искренните си благодарности и респект - Венци Цочев, който e в ЮАР и научил за дарителската акция от sevlievo-online.com, след което превел сума по сметката на клуба. "Венци е наш възпитаник и състезател и е един от малкото хора в историята на клуба, който дарява средства за децата и развитието на таекуон-до", казва за него треньорът Ботев.

Доника Ботева е световен вицешампион на спаринг девойки старша възраст до 64 кг. от първенството в Италия миналото лято, съотборничката й Ивана Йонкова е световен бронзов медалист на спаринг девойки старша възраст до 58 кг., Николай Василев е четвърти от световното в Италия и носител на бронзов медал от европейското първенство в Гърция миналата година. За Христофор треньорът Михаил Ботев предвижда, че ще е достоен последовател в титлите на останалите си съотборници.

Успех на нашите момчета и момичета. Срещите от шампионата на Европа могат да се гледат на живо.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.