Четирима таекуондисти заминават за европейското в Ливърпул

Четирима севлиевски състезатевли са включени в националния отбор на България за участие в европейското първенство по таекуондо, срещите от които започват в четвъртък. Сред избраните да представят България в първенството на стария контитент са Ивана Йонкова-жени, Доника Ботева и Николай Василев - девойки и юноши старша възраст и Христофор Николов - юноши младша възраст. 

Четиримата получиха покани за националния отбор още през зимата, под въпрос обаче бе пътуването на Христофор, за чието участие федерацията не осигури финансиране. Това наложи треньорът му Михаил Ботев да търси спонсори. Десетки се отзоваха на апела на Ботев, което за кратко време реши проблема с парите и осигури участие на младия, и по думите на неговия треньор изключително талантлив състезател в първенството. 

С дарения помогнаха Костадин и Ивайло Костадинови /"Хелиос" АД/, Боян Ботев /"Омон Секюрити" ЕООД/, Лука Де Стефани /"MG Anodi enternational" AD/, Христо Цонев /"Хелиос Тахо"/, родител на деца от клуба, който пожела да не бъде споменаван, още един бизнесмен от града, който също поиска анонимност, Община Севлиево и един младеж, на когото Михаил Ботев изказва искренните си благодарности и респект - Венци Цочев, който e в ЮАР и научил за дарителската акция от sevlievo-online.com, след което превел сума по сметката на клуба. "Венци е наш възпитаник и състезател и е един от малкото хора в историята на клуба, който дарява средства за децата и развитието на таекуон-до", казва за него треньорът Ботев.

Доника Ботева е световен вицешампион на спаринг девойки старша възраст до 64 кг. от първенството в Италия миналото лято, съотборничката й Ивана Йонкова е световен бронзов медалист на спаринг девойки старша възраст до 58 кг., Николай Василев е четвърти от световното в Италия и носител на бронзов медал от европейското първенство в Гърция миналата година. За Христофор треньорът Михаил Ботев предвижда, че ще е достоен последовател в титлите на останалите си съотборници.

Успех на нашите момчета и момичета. Срещите от шампионата на Европа могат да се гледат на живо.

 

Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт