Търсене

Четвърто място на петанк, шесто в щафета „Бързи заедно” - севлиевски учители на Учителската спартакиада

Четвърто място на петанк, шесто в щафета „Бързи заедно” - севлиевски учители на Учителската спартакиада

От 28 август до 2 септември 2023 г. за деветнадесета поредна година Синдикатът на българските учители в партньорство с Българската работническа федерация  „Спорт и здраве“ към Конфедерацията на независимите синдикати в България и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, проведе своето най-значимо спортно събитие - Учителската спартакиада.

Тя се проведе в курорта "Св. св. Константин и Елена" и в нея се включиха близо 500 участници, разпределени в 30 отбора - 27 отбора от България и 3 от Полша, Азербайджан и Таджикистан.

Участниците се състезаваха в дванадесет спортни дисциплини: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, спортна табла, петанк, теглене на въже и щафета „Бързи заедно”.

Севлиевският отбор бе в състав: Таня Дончева, Ива Лалева, Тихомир Папазов, Георги Христов, Милен Недялков, Моника Петкова, Веселина Йорданова, Красимир Илиев. Всички те се представиха достойно, като завоюваха четвърто място на петанк, шесто място в щафета „Бързи заедно” и 16-то място в крайното отборно класиране.

Най-добрите заслужиха своите купи и медали, които бяха връчени на тържествена церемония в присъствието на министъра на образованието и науката професор Галин Цоков. 

Участието на севлиевския отбор учители стана възможно с материалната и логистична подкрепа на Община Севлиево и Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!