Търсене
Градска библиотека Севлиево и Дом на културата "Мара Белчева" представят

„Чуваш ли тишината” - неповторимият глас на Атанас Дончев този път шепти в стихове

„Чуваш ли тишината” - неповторимият глас на Атанас Дончев този път шепти в стихове

Градска библиотека - Севлиево и Дом на културата „Мара Белчева” конят на премиерата на книгата „Чуваш ли тишината” - сборник стихотворения от Атанас Дончев.

Автор и издател е Атанас Дончев, коректор е Мария Маринова, а книгата излезе от печат през април 2024 година. На премиерата ще чуем стиховете в изпълнението на автора и на Маргарита Цветкова, а музикалните изпълненията на Светла Щерева ще се вплетат в ритъма на думите.

Досега познаваме Атанас Дончев като рецитатор, артист и режисьор на пиеси, но от дълго време той осмисля света и ежедневието си през стихове. Това е първата му книга, събрала тези преживявания и е резултат от оживялото желание да ги сподели.

В сборника са включени малко над сто стихотворения. Много често погледът  на автора е насочен навън към природните и градските пейзажи. И в тези словесни картини ни разкрива настроения,  чувства и  мисли. Има и злободневни стихове, провокирани от случки, събития и тенденции от последните години на нашия живот. Има носталгични стихове, които ни препращат към чистотата и споделеността на детството. И стихове разговор със себе си, с историята и с Бог.

Книгата е сборник, събрал много и различни по стил и тематика стихове от последните години на Атанас Дончев - по род от Кръвеник, но роден в Шабла. Учил в Долни Дъбник, Севлиево и Пловдив. Актьор в Габровския и Търговищкия театър, а през 1986 година създава Кафе-театъра в Севлиево - първият по рода си кооперативен театър в страната. Поезията присъства в живота му още от младежките години през рецитацията и художественото слово, но личното изразяване през стихове е от последните години.

Тази книга е първа за Атанас Дончев, израз на готовност за разкриване и желание за споделяне.

Премиерата на дебютната книга на Атанас Дончев е на 9 май от 17.30 часа в камерната зала на Дома на културата „Мара Белчева” в Севлиево.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.