Търсене

Covid-19 в МБАЛ "Д-р Ст. Христов", 53 са новите случаи в Севлиево

Covid-19 в МБАЛ "Д-р Ст. Христов", 53 са новите случаи

В севлиевската болница се влиза свободно, дезинфекция на входа няма

от Емилия Димитрова

През почивните дни на територията на община Севлиево са установени нови 53 случая на заразени с коронавирусна инфекция, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Габрово. С това броят на активните случаи в общината става 160, от които 16 са хоспитализирани.

В област Габрово новозаразените за периода 30 октомври - 1 ноември 2020 г. е 134, като само в община Габрово броят им е 74. Двайсет са хоспитализираните пациенти с диагноза вирусна пневмония, 108 лица са с грипоподобни симптоми, които лекуват в домашни условия и шестима са без симптоми. 

Пациент, настанен за лечение в Неврологично отделение на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" е дал положителна проба за Covid-19. Персоналът и пациентите в отделението са тествани тази сутрин, научи "Севлиево онлайн", а тези, които трябва да бъдат изписани, ще останат в отделението до излизане на резултатите от теста. 

Всички легла в Инфекциозно отделение на Общинската многопрофилна болница са заети, заради което от края на миналата седмица в Терапевтично отделение е обособен сектор за лечение на диагностицирани с Covid пациенти. 

Изображение - 3310

На входа на лечебното заведение липсват средства за дезинфекция

Въпреки наличието на заразени с коронавирус пациенти в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" няма въведен пропускателен режим, установи лично репортер на "Севлиево онлайн". Достъпът до сградата на болницата е свободен, а на входа освен пропускателен режим липсва възможност за дезинфекция на ръце и обувки. Дали това би могло да стане предпоставка за внасяне на заразата в отделенията, специалистите трябва да кажат. Странно обаче как на входа на най-малкия квартален магазин задължително трябва да има дезинфектант, а се допуска такъв да липсва на входа на единствената многопрофилна болница в общината.  

За сравнение в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово се влиза при строг контрол от страна на заведението. Не се допускат придружители на пациенти, освен ако имат затруднения с придвижването, а на входа на всеки се мери температурата, задължително се дезинфекцират ръцете и обувките, а движението по коридорите става при строг ред. 

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!