Д-р Дамянка Йорданова ще консултира пациенти в МБАЛ „Св. Иван Рилски” на 9 и 10 октомври

Хладното есенно време често води до обостряне на проблеми, свързани със скованост, ставни болки и затруднения в движението.

Но самолечението с обезболяващи лекарства не решава подобни неразположения, а тяхното навременно и точно диагностициране е основа за правилното лечение на всички ревматологични заболявания.

В началото на есента МБАЛ „Свети Иван Рилски”-Габрово осигурява поредна възможност за консултация на място с д-р Дамянка Йорданова - ревматолог от УМБАЛ „Света Анна”-София. Тя ще преглежда пациенти на 9 и 10 октомври. Консултациите са срещу заплащане и се осъществяват след предварително записване на тел. 066/990090.

Есента е подходящ сезон за физиотерапия и рехабилитация на хора с хронични заболявания на опорно – двигателната система и неврологични заболявания, и претърпели различни ортопедични травми.

Необходимите за всеки пациент процедури могат да бъдат назначени и изпълнени в отделението по физикална и рехабилитационна медицина на болницата.

Отделението предоставя възможност както за продължително лечение, така и за еднодневна рехабилитация. Разполага със съвременна апаратура от най-висок функционален клас, с възможности за моделиране на рехабилитационните програми съобразно индивидуалните особености на всеки пациент. 

Висококвалифицираният екип е с богат опит в прилагането на колагеновата терапия и таргетираната радиочестотна терапия – един от най-ефективните методи за лечение на мускулни и ставни болки, травми и заболявания. 

Специалистите съчетават успешно съвременните технологии и алтернативните методи за лечение, като предоставят лечебна грижа и чрез терапевтични методи като акупунктура, аурикулотерапия, вендузотерапия, кинезиотейпинг, юмейхотерапия, класически масаж и др. Методите са напълно безболезнени и могат да се прилагат при лечение на ишиас, дискова херния, дископатия, плексит, радикулит, множествена склероза, церебрална парализа, тендинит, гонартроза, замръзнало рамо, бронхит, астма, гастрит, язва, диабет, анорексия, хипертония, аритмия, мигрена, световъртеж и много други.

Подробна информация относно дейностите, услугите и условията, които предлага      болницата, може да намерите на адрес: www.mbal-ivanrilski.com.

 

Една трета от починалите в севлиевската болница са били с Ковид-19
Здраве
Дарение за над 100 хил. лв. получи МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ от „Идеал Стандарт-Видима“
Здраве
Как да получим сертификата, който се признава за „зелен“
Здраве
Водещ специалист по неврохирургия ще преглежда в МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Габрово
Здраве
Преди Деня на донорството: над 1000 българи чакат за трансплантация
Здраве
От понеделник преболедувалите COVID могат да изтеглят зелен сертификат
Здраве
В "Медицински център-1" изследват за вирус неутрализиращи антитела
Здраве
Три станаха медицинските центрове в Севлиево с Ковид зони
Здраве
Нова заповед на директора на РЗИ Габрово удължава мерките до края на октомври
Здраве
Кои лаборатории в област Габрово издават цифров сертификат за изследване
Здраве
Областният управител отличи 35 лекари, медицински сестри и санитари
Здраве
Ковид сертификатът за преболедували се удължава от 6 на 12 месеца
Здраве
Безплатните противогрипни ваксини от утре ще са при личните лекари
Здраве
Консултации със специалисти в МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ - Габрово през октомври
Здраве
За седмица новите случаи на Ковид-19 в Севлиево са 101
Здраве
Леко разхлабват мерките в област Габрово, за учениците не важи
Здраве