Д-р Петко Карагьозов е най-вдъхновяващият гастроентеролог
снимка: credoweb.bg

Д-р Петко Карагьозов, чиито родови корени са в Севлиево, събра най-голяма подкрепа в кампанията "Лекарт, който ме вдъхновява". За специалистът от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще бъде заснет и изработен специален филм, представящ професионалните му постижения. 

Кампанията "Лекарят, който ме вдъхновява" се осъществява от платформата CredoWeb. Номинирането на лекари не е от доволни пациенти, а от медицинското съсловие. Съгласно правилата на платформата могат да гласуват лекари, специализанти, медицински специалисти, медицински сестри, фармацевти и здравни експерти. Те излъчват знакови професионалисти, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват.

Лекарят, който вдъхновява може да е учител, колега, млад специалист, новатор, който прилага иновативни методи и прославя българската медицина по света, мениджър или лидер, който се бори за  достойно възнаграждение и условия на труд.

Всеки месец от кампанията е посветен на отделна медицинска специалност, от която лечебните заведения от цялата страна номинират заслужили професионалисти на базата на гореизброените критерии. 

В месеца на гастроентерологията бяха номинирани 14 специалисти, предложени от техни колеги и лечебни заведения от цялата страна. В рамките на един месец  - от 16 януари до 20 февруари 2019 г, за тях гласуваха 400 лекари, медицински сестри, студенти, здравни експерти и други медицински специалисти. Най-силна подкрепа сред номинираните събра специалистът по интервенционална гастроентерология от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда д-р Петко Карагьозов. Освен признанието на колегите избраният гастроентеролог получава и приза Лекар, който вдъхновява.

Д-р Петко Карагьозов е един от най-добрите гастроентеролози-ендоскописти в България. Той вдъхновява своите колеги с иновативните методи и техники, които използва, с уменията, постиженията и успехите си и с непрестанната борба за здравето и живота на своите пациенти. Заедно със своя екип д-р Карагьозов въвежда и развива редица интервенционални процедури в гастроентерологията, с които е възможна прецизната диагностика и ендоскопското лечение на сложни заболявания на стомашно-чревния и жлъчно-панкреатичния тракт. Д-р Карагьозов е единственият сертифициран обучител на системата за визуализация на жлъчно-панкреатичните канали SpyGlass DS за района на Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка. Сред качествата, които притежава, е и желанието да споделя своите знания, като по този начин развива своя екип, спомага за навлизане на високотехнологичните иновации в гастроентерологията и разширява обхвата и възможностите за лечение за хиляди пациенти. От 1 септември 2011 г. е част от екипа на Болница Токуда, а от 1 февруари 2015 г. завежда отделение по Интервенционална гастроентерология към Клиниката по гастроентерология. Извършва рутинно горна, долна ендоскопия, ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография, всички свързани с тях терапевтични процедури, както и перкутанни интервенции под ултразвуков и рентгенов контрол. Интересите му са в областта на интервенционалното лечение на болестите на панкреаса и билиарната система. Доктор на годината в Болница Токуда за 2015 г.

източник: www.credoweb.bg

Д-р Явор Малинов ще преглежда в Севлиево на 31 май
Здраве
Манолова към Ананиев: Аз получавам заплата, за да Ви преча
Здраве
Нов специалист в "Медицински център-1" - ревматолог
Здраве
Севлиевската болница заделя пари за обучение на медицински сестри
Здраве
Кампанията "Попитайте хематолога" спира в Севлиево
Здраве
Записват за прегледи при д-р Мишев, съдов хирург, за 26 юли 2019 г.
Здраве
На 14 и 28 май преглежда д-р Димитров - специалист УНГ
Здраве
Д-р Димитър Диков ще преглежда в Севлиево на 28 юни 2019 г.
Здраве
Пулмологът д-р Станчев преглежда на 3 юли т.г. в Севлиево
Здраве
Джипитата на „Акта Мед“ се местят в поликлиниката
Здраве
Записват за прегледи при д-р Иво Станчев 8 юни т.г.
Здраве
Д-р Танкова преглежда всеки четвъртък в "Севлиево Медика"
Здраве
Информационна кампания в Деня за борба с хипертонията
Здраве
Д-р Димитров - специалист УНГ, преглежда на две дати през юни
Здраве
Родители се обединяват в кампания "Не яж боклуци, яж зеленчуци"
Здраве
Д-р Димитър Диков преглежда в Севлиево на 31 май 2019 г.
Здраве