Търсене

Да похапнем тиква - любители и професионални готвачи влизат в надпревара за най-красиви и вкусни тиквени изкушения

Севлиево онлайн
Да похапнем тиква - любители и професионални готвачи влизат в надпревара за най-красиви и вкусни тиквени изкушения

Тиквени изкушения, архив: Севлиево онлайн

Както вече е известно в седмицата между 9 и 15 октомври в Севлиево отново ще замирише на печена тиква. На 14 октомври, в Деня на Севлиево, в центъра на града ще бъде подредена традиционната изложба от тиквени изкушения, която както всяка година има конкурсен характер.
 
Изложбата е наречена "Тиквени изкушения", така се казва и кулинарната надпревара, в която могат да се включат както любители кулинари, така и професионални готвачи. Те ще бъдат оценявани в две категории - за любители и професионалисти. 
 
В пет категории са разделени произведенията, приготвени от тиква: баница с тиква (тиквеник); печена тиква; други десерти от тиква; нетрадиционни ястия и напитки от тиква (салати, туршии, супи, предястия, основни ястия, сокове и др.); карвинг.
 
За всяка от категориите ще се връчат по три награди в двата раздела, а победителите ще получат и парична премия. За първа награда - 200 лв., за втора - 100 лв. и за трета - 50 лв.
 
Желаещите да премерят сили в една от двете категории участници и в коя да е категория от състезанието, могат да направят заявка за участие до 12 октомври на тел.: 0675/3-07-77, като задължително трябва да посочат необходимата площ за експониране на техните кулинарни изделия. 
 
Самите изделия ще се приемат на 14 октомври до 9:00 часа в парка до Община Севлиево. Наложително е присъствие на участниците или техни представители по време на журирането и на представянето на експонатите пред публиката, напомнят организаторите - Община Севлиево.
 
Откриването на изложбата е на 14 октомври, от 11:00 ч.
 
Всеки, който е присъствал на кулинарната изложба в рамките на севлиевските Празници на тиквата знае, че това освен най-вкусната и изкушаваща експозиция, е и мястото, което привлича най-много зрители на тиквения празник. И понеже е доказано, че всички се храним най-напред с очите, то със сигурност всеки би могъл "да се нахрани" от вида на уникалните тиквени изкушения. Освен това историята показва, че с всяка следваща година въображението на кулинарите е все по-необятно. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.