Търсене

Да живеем в мир със Земята не е загубена кауза

Ученици от професионална гимназия „Ген, Иван Бъчваров“ участваха във втория национален екофорум
Красимира Томева, старши учител в ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров“
Да живеем в мир със Земята не е загубена кауза

Учениците с научните им ръководителки, снимка: ПГМЕТ

Във връзка с отбелязването на 5 юни - Световен ден на околната среда, Софийска професионална гимназия по електротехника „Джон Атанасов“ организира Национален ученически екофорум, на който присъстваха изследователи и преподаватели, работещи в областта на опазването на природата и младежи от страната.

Учениците представиха проекти, свързани с тематиката на форума: „За чиста околна среда и устойчиво развитие“ и разказаха за инициативите, които са осъществили в своите училища. Учителите споделиха добри практики и възможности за бъдещи дейности при прилагане на знанията по природни науки в реалното опазване и възстановяване на околната среда.

Единадесетокласниците от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“: Иван Иванов, Ивелин Иванов и Георги Ангелов представиха проекта „Зелена енергия от вода“, а техните ръководители Красимира Томева и инж. Дияна Николова организираха демонстрация и занимания в работилница, с приложимост както в клубните форми, така и в часовете по химия и електротехника.

Участниците наблюдаваха „Химично шоу“ и с интерес разгледаха пътуващата изложба на библиотекаря Соня Първанова от гр. Рила, която е открила креативни начини чрез изкуство да дава „нов живот за отчислените книги“. Благодарни сме на домакините, че ни организираха и посещение в Музея за историята на София!

Обогатихме се със знания и нови идеи и вярваме, че да живеем в мир със Земята не е загубена кауза. Но трябва да осъзнаем, че ролята на всеки човек е от значение, защото в нашия свят, екологичните проблеми стават все по-актуални и неотложни за решаване.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!