Търсене

Дълбоката същност на минимализма: Ideal Standard представя новата колекция Solos на Salone del Mobile 2022

Пълна хармония между чист, минималистичен дизайн и техническо съвършенство
Дълбоката същност на минимализма: Ideal Standard представя новата колекция Solos на Salone del Mobile 2022

Новата колекция е образец за абсолютната чистота в дизайна, снимка: Идеал Стандарт

Ideal Standard представя ексклузивно своята иновативна концепция Solos на Salone del Mobile в Милано. Като част от луксозната програма Atelier Collections, Solos е перфектния израз на подхода Singular™ на компанията, който има за цел да предостави обмислени и вдъхновяващи решения за баня, включващи различни категории, съобразени с персоналните изисквания на клиентите, споделят от компанията. 

Новата колекция е образец за абсолютната чистота в дизайна,

постигната чрез комбиниране на новаторски технологии и иновативни материали с дългогодишния опит на компанията в производството на керамични изделия и смесители.

Емблематичната комбинация от мивка и интегриран смесител е впечатлавяща и иновативна. Минималистичният и чувствен дизайн предава усещане за лекота и непреходна елегантност, отразявайки красотата на простотата. Фините прави линии и изключително тънките ръбове придават на мивката безтегловност, а интегрираният изискан смесител завършва картината. Смесителят е интегриран в мивката, видими са само изящният чучур и ръкохватката, което прави тази комбинация наистина уникална.

Този минималистичен дизайн и прецизно изпълнение са възможни с модерни технологии и новаторски материали.

Мивката е изработена от Diamatec® - уникална смес от алуминий и шамот, която позволява създаването на изключително сложни и предизвикателни форми, като в същото време осигурява безпрецедентна здравина и издръжливост. Отворът за смесителя е толкова прецизен, че няма нужда от пръстен, който обикновено скрива всякакви малки фуги и осигурява стабилност. Изящният смесител  позволява прецизен контрол на температурата и дебита с едно просто завъртане на елегантната ръкохватка. Друг модел с безконтактна технология с капацитивни сензори предлага допълнителни възможности за приложение. Комбинирането на уникалните характеристики на керамичния материал и иновативната технология на смесителя с опита на Ideal Standard в производството, позволи на компанията да преодолее ограниченията, считани преди за непреодолими.

Мивката Solos е проектирана от Роберто Паломба, главен дизайнер в Ideal Standard

и съосновател на Palomba Serafini Associatiи ще се предлага в черен или бял гланц. Може да се комбинира със смесители с цилиндрична или квадратна форма в широка гама първокласни метални цветове и модерни матови покрития, включително хром, матирано злато или магнитно сиво и др.

Бъдещите попълнения на колекцията Solos ще разширят комбинацията мивка и смесител с решения за душ, иновативна тоалетна и подходящи мебели и аксесоари, които следват същата философия на дизайна.

Относно колекцията Роберто Паломба казва: „Solos е олицетворение на философията Singular™ на Ideal Standard, показвайки пълна хармония между чист, минималистичен дизайн и техническо съвършенство. Безпроблемното интегриране между елегантния смесител и изискания лек умивалник е възможно, благодарение на водещия опит на Ideal Standard както в керамиката, така и в месинговите изделия, което води до изящен щедьовър за банята.

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!