Търсене

Даниела Иванова е новият президент на Ротари клуб Севлиево, Яна Филева на Интеракт клуб

Емилия Димитрова
Даниела Иванова е новият президент на Ротари клуб Севлиево, Яна Филева на Интеракт клуб

Симеон Марков предаде огърлицата на Даниела Иванова, снимка: Минчо Тодоров

Емоционално и тържествено, но в приятелски дух, премина ротацията в Ротари клуб Севлиево. Симеон Марков предаде огърлицата на президента на Даниела Иванова, Валентин Хесапчиев от Интеракт на Яна Филева. 

Даниела Иванова не за първи път става президент на Ротари. Тя ръководеше дейността на клуба в Севлиево през 2005-2006 година. Яна Филева е ученичка в СУ "Васил Левски". 

Мандатът на Симеон Марков бе белязан от грижа за здравето на децата на община Севлиево. Ротари клуб финансира скринингови изследвания за гръбначни изкривявания на всички деца между 3 и 7 клас. Резултатите показаха, че близо половината от учениците в тази възраст имат проблеми. 

Изображение - 13695Отляво надясно: Симеон Марков, Яна Филева, Даниела Иванова, Валентин Хесапчиев, снимка: Минчо Тодоров,  

Около 900 деца преминаха профилактичните прегледи, а на тези, при които бяха открити състояния, изискващи по-нататъшно наблюдение, родителите получиха индивидуален лист с препоръки - съвети за конкретен режим или за посещение при лекар. 

Новият председател е категорична, че профилактиката при деца от общината продължава и посочва това като основен приоритет пред Ротари в Севлиево по време на нейния мандат.

През септември ще бъдат възобовновени безплатните профилактични прегледи на очи и белодробните прегледи при подрастващите. Тези прегледи не се правят за първи път и са традиционна дейност на Ротари в Севлиево, но бяха преустановени по време на пандемията от Ковид, заради ограничителните мерки. "Смятаме, че трите вида прегледи трябва да вървят заедно всяка година, защото здравето на децата е приоритет за ротарианците, а това, че изследванията показват проблеми, означава, че сме на прав път, защото лечението може да започне отрано", сподели Даниела Иванова за "Севлиево онлайн". 

Изображение - 13696Ротари клуб и Интеракт клуб - обща снимка с новото ръководство, автор: Минчо Тодоров  

Що се отнася до други инициативи по време на мандата й, новият президент беше лаконична, тъй като ротацията е съвсем отскоро, а решенията за дейността в организацията се вземат екипно. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!