Търсене

Дарение от 110 хил. лв. на "Идеал Стандарт "Видима" - специализирано оборудване за операционна и висок клас апаратура получи МБАЛ "Д-р Тота Венкова"

Дарение от 110 хил. лв. на

Д-р Михов (вдясно) показва на Ярослав Дончев възможностите на новата апаратура, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Продължение на дългогодишната политика на „Идеал Стандарт – Видима“ да подкрепя здравеопазването в региона е поредното дарение на компанията. То е на стойност 110 хил. лв. и е предначено за операционна и отделенията по реанимация и инвазивна кардиология на областната многопрофилна болница „Д-р Тота Венкова“.

Здравното заведение получи специализирано оборудване и висок клас апаратура, а стойността на дарението обясни изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Минко Михов: С дарените модерни маси за централен операционен блок и бифазният, синхронизиран дефибрилатор-монитор от най-висок клас ще осигурим достатъчно добри условия на работа на оперативните екипи, комфорт и сигурност на пациентите по време на всички оперативни интервенции“.

Двете модерни операционни маси са с електрохидравлично движение от сравнително висок клас за извършването на лапароскопски операции в обща хирургия, както и за работа с новата лазерна апаратура в отделение „Урология“. Преди дни дори е направена първата такава операция в областната болница, похвали се д-р Михов.

За отделението по „Реанимация“ дарената мониторна станция проследява жизнените показатели на всички настанени пациенти в реално време и съхранява запис на всички събития. Модерната мониторна станция подмени старата аналогова система от монитори в изключително критичен за отделението момент“, сподели д-р Михов. „Идеал Стандарт – Видима“ дари 6 монитора, централен компютър и специализиран софтуер с възможности да се следят и изследват различни показатели на пациентите. В отделението по реанимация преминават около 500 пациенти на година.

Ние винаги сме били прагматични как да подкрепим болницата. Инвестирането във висок клас медицинска апаратура и оборудване е съвместно решение между нас и д-р Михов и екипа му. Вярвам, че ще продължим да работим по този начин, защото това е вярната формула за повишаване нивото на здравните услуги в региона“, заяви Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ при официалното представяне на даренията от д-р Минко Михов, изпълнителен директор на болницата, д-р Георги Атанасов, началник отделение по урология, д-р Петър Панайотов, началник отделение по хирургия, д-р Мирослав Стоянов, лекар отделение по инвазивна кардиология и д-р Георги Чакалов от отделението по анестезия и интензивно лечение.

След представянето на оборудването д-р Михов благодари на „Идеал Стандарт – Видима“ за дарението, тъй като отделенията, за които е предназначено, са изключително важни за една болница.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.