Търсене

Дарение от 30 комплекта учебници получи ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров"

Дарение от 30 комплекта учебници получи ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъч

Директорът на ПГМЕТ Ани Андреева (вдясно) получава дарението

Шейсет комплекта специализирани учебници по „Програмиране на металорежещи машини с ЦПУ“ и „Настройване на металорежещи машини с ЦПУ“ бяха дарени от „Идеал Стандарт – Видима“ на учениците от специалност „Машини и системи с ЦПУ“, дуална форма, в Професионалната гимназия по механоелектротехника ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево. Дарението в учебници е на стойност 3300 лв.

Инж. Светлана Георгиева и д-р инж. Хасан Хасанов от компанията - дарител връчиха учебниците.

Представителите на фирмата-партньор са и наставници на учениците, организират обучението им в реална работна среда, предават своите знания, умения и опит, напомнят от училището. 

Най-съвременните учебни помагала ще подпомогнат обучението на учениците от 11 и 12 клас, специалност „Машини и системи с ЦПУ“, професия „Машинен техник“, които се обучават в дуална форма. Само да припомним, че дуалната система на обучение в Севлиево е въведена с подкрепата на „Идеал Стандарт – Видима“, като форма на запознаване и навлизане на младите хора в професията, като по този начин връзката бизнес – образование се реализира чрез практическо обучение. През тази учебна година предстои да завърши и първият випуск от тази специалност, дуално обучение.

Връчването на учебниците съвпадна с патронния празник на Професионалната гимназия. По повод 59-тата годишнина на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ от "Идеал Стандарт-Видима" пожелават на учителите и учениците здраве, много постижения и успехи!

Изображение - 10039

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!