Търсене

Дарение за над 100 хил. лв. получи МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ от „Идеал Стандарт-Видима“

Дарение за над 100 хил. лв. получи МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ от „И

Д-р Карагьозов е категоричен, че с новата апаратура диагностиката ще бъде по-качествена, а лечението на множество заболявания - по-ефективно

Медицинска апаратура на световно ниво получи габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ от "Идеал Стандарт-Видима" - един от най-големите и успешни работодатели в района и страната. С активното съдействие и средства на компанията болницата получи едно най-големите дарения за последните години.

Дарената съвременна апаратура включва универсална акумулаторна електрическа машина за рязане, пробиване и римиране с всички необходими приставки за отделението по „Ортопедия и травматология“ и мегапикселов хай дефинишън видеоколоноскоп за „Вътрешно отделение“.

Дарението връчи изпълнителният директор на „Идеал Стандарт-Видима“ Ярослав Дончев, получиха го гастроентеролозите д-р Карагьозов, д-р Паралчев, д-р Иванов и началника на отделението по ортопедия и травматология д-р Белоев.

Изображение - 9838

Ярослав Дончев (в дясно) представя апаратурата, която "Идеал Стандарт-Видима" дарява на областната МБАЛ

„Да подобряваме качеството на живот в област Габрово като инвестираме в модерна техника в сферата на здравеопазването е мисия за нас, а не еднократна подкрепа. Съвместно с ръководството на болницата и лекарите определихме в какво оборудване трябва да инвестираме. Като най-големият работодател в областта, това е и един от начините да се грижим за здравето на нашите работници и служители и техните семейства“, каза Ярослав Дончев, като пожела на лекарите здраве, да предават опита си на младите специалисти и много излекувани пациенти с помощта на новите съвременни апарати.

Изображение - 9839

„Апаратурата за Отделение по „Ортопедия и травматология“ беше необходима за ежедневната дейност на отделението и няколко години бе залагана в инвестиционната програма на болницата, но по ред причини тя не беше реализирана. Новата апаратура е на световно ниво, на едни от най-престижните производители на медицинска техника", коментира д-р Минко Михов - директор на областната болница.

Дарението е на обща стойност 102 397 лв. и по думите на д-р Михов е най-голямото, което болницата получава през последните няколко години. Според него "оборудването на областната болница със съвременна апаратура допринася за подобряване на качеството и съвременното лечение на пациентите, но от друга страна създава и подходящи условия за работа за лекарите и привличането на млади специалисти.“ 

Колоноскопията е сред най-използваните и надеждни диагностични методи в гастроентерологията и има изключително място в профилактиката и лечението на множество заболявания. Д-р Карагьозов, един от най-добрите гастроентеролози в областта, с най-голям опит в гастро- и колоноскопията сподели, че в практиката си като млад гастроентеролог е започнал с апаратура, отново дарена от компанията през 1994 г.: „През следващите няколко години натрупах опит и направих най-много колоноскопии в България. Сега, почти 30 години по-късно, отново благодарение на модерната техника, дарена от „Идеал Стандарт- Видима“, ще продължа практиката си, а и ще предам опита си на младите специалисти.“

Изображение - 9840

За д-р Евгени Белоев, завеждащ ортопедично отделение, модерната ортопедична апаратура ще направи лечението на пациентите по-качествено и ефективно, благодарение на възможностите за бърза стерилизация, сменяемост на накрайниците, лесна работа с техниката. „Малко е да кажем „Благодаря", каза той при получаване на новата апаратура.

Партньорството между МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и „Идеал Стандарт-Видима“ има дълга история и е пример за успешно сътрудничество между бизнеса и най-голямото лечебно заведение в областта. Няма ремонт, в който “Идеал Стандарт-Видима“ да не участва, дарявайки необходимите санитарни продукти, а през последните две трудни години партньорството се задълбочи с даренията за PCR лаборатория, за ремонта на Акушер-гинекологично отделение, а сега и това голямо дарение за ортопедия и гастроентерология. 

„Без подкрепата на „Идеал Стандарт-Видима“ болницата ни нямаше да бъде същата нито за лекарите, нито за пациентите, но когато всички гледат в една посока, резултатите не закъсняват. Това, което не може да се опише с думи са очите на д-р Белоев и д-р Карагьозов - благодарността, която се чете в тях“, каза в заключение директорът на МБАЛ "Д-р Тота Венкова"  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!