Търсене

Държавната психиатрична болница в Севлиево е с нов директор

Емилия Димитрова
Държавната психиатрична болница в Севлиево е с нов директор

Държавната психиатрична болница в Севлиево има нов директор, научи "Севлиево онлайн". Д-р Донка Господинова е спечелила обявения от Министерството на здравеопазването конкурс за директор, стана ясно в края на работната седмица.

Колко кандидати е имало за поста и как са класирани, попита "Севлиево онлайн" в Министерството, откъдето обещаха отговори, но до момента такива не са получени.  

За д-р Господинова се знае, че има специалност "психиатрия" и "здравен мениджмънт". Дългогодишен кадър е на психоболницата в Севлиево, с близо трийсет години стаж в заведението на всички нива - от ординатор, до началник отделение и ръководител на Център за дневни грижи. В последните две години е извън болницата, напуснала през 2021 г. по свое желание.

Досегашният директор на лечебното заведение д-р Сюзан Садъкова беше назначена без конкурс от Кирил Ананиев - министър на здравеопазването в последния кабинет на Бойко Борисов. Управлението й бе белязано от три сигнала срещу начина на ръководене на болницата, последвани от две проверки, които приключиха с доклади. Едната е от миналата година, другата от пролетта на 2023 г. В доклада от последната проверка, с който "Севлиево онлайн" разполага, се посочват нередности, а заключението на Инспектората към Министерството на здравеопазването гласи, че директорът на Държавната психиатрична болница в Севлиево ръководи лечебното заведение „неправилно и укоримо от закона“. 

Болницата се сдоби със скандална известност, след разкрития на "За истината" за санитар, който блудствал с пациент. По случая работи прокуратурата и към момента няма информация да е повдигнато обвинение, тъй като работата по изясняване на случая не е приключила. Назначени са експертизи, които трябва да докажат или отхвърлят имало ли е блудство в заведението. 

Конкурсът за директор на Държавната психиатрична болница бе обявен на 16 юли т.г. Кандидатите имаха едномесечен срок да подадат документи и представят концепция за стратегическо управление на тема: „Визия за управление и развитие на Държавна психиатрична болница - Севлиево“. Интервю с одобрените кандидати се проведе на 30 август т.г. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!