Търсене

ДДС ставките за лекарства и учебници трябва да са по-ниски

ДДС ставките за лекарства и учебници трябва да са по-ниски

Парламентарни избори 2017

ДДС ставките за лекарства, учебни помагала, бебешки храни и други детски продукти от първа необходимост трябва да са по-ниски. Ще работим активно за премахване на плоския данък. Считаме, че е необходимо да се въведе необлагаем минимум, равен на нивото на минималната работна заплата, която в момента е 460 лв. Това заяви водачът на габорвската листа на коалиция „АБВ – Движение 21” Пламен Марков на среща между представители на бизнес сдружение „Севлиево 21-ви век” и водачите на листи в региона.

Сред другите данъчни мерки, които коалицията смята да въведе са семейното подоходно облагане и разумно увеличение на минималната работна заплата с 11% на година. По думите на Марков това е реалистичен и постижим темп, сходен с този от последните две години. Така в края на мандата на следващия парламент минималната работна заплата ще достигне 700 лв.

На въпрос за проблемите на общинската болница в Севливо Пламен Марков заяви, че здравеопазването е национален приоритет за коалицията, която го е издигнала. „За нас трябва да има нов модел на здравна система, в който здравето не е стока, болниците не са търговци, а пациентите – потребители. Болниците трябва да бъдат преобразувани от търговски дружества в лечебни заведения. Държавата и общините трябва да поемат разходите за отопление, осветление, водоснабдяване, така че приходите от здравна каса или от други дейности да останат за преки болнични дейности и за модернизация”, каза легендарния футболист и треньор.

За Пламен Марков обаче първият проблем, който новоизбраните депутати от региона трябва да се опитат да решат, е водоподаването за питейни нужди на жителите на община Севлиево. Според него е необходима воля и действия на всички политически сили за преодоляване на водната криза. Той заяви още, че трябва да бъдат потърсени опции и възможности за реализиране на проект по оперативна програма „Околна среда“, тъй като по една от приоритетните оси на програмата се финансиранат проекти за изграждане на ВиК инфраструктура.

По отношение на продажбата на „Севлиевогаз“ водачът на листата на коалиция „АБВ – Движение 21” счита, че не е необходима. По думите му, именно фактът, че фирмата е едно от четирите общински газови дружества от общо 28 в страната, прави възможна по-ниската цена на газта, която севлиевци ползват.

В рамките на срещата бяха обсъдени и проблемите, които среща малкият и среден бизнес, изграждането на тунел под връх Шипка и тежкотоварния трафик, който ще преминава през Севлиево и др.

предизборен щаб на коалиция „АБВ – Движение 21”

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!