"Делта Стар" АД отброи първите си 10 години
снимки към текста: Стефан Стефанов

Със стилно парти в края на миналата седмица акционерите на "Делта Стар" АД отбелязаха десетата година от създаването на акционерното дружество. Десетки приятели и партньори дойдоха, за да поздравят четиримата юбиляри - акционерите на "Делта Стар" - Станислав Боев - инициаторът за създаването на дружеството и негова основна движеща сила и досега. Наричат го архитектът на фирмата. Емилия Маринов - изпълнителен директор, натоварен с отговорности за персонала. Станимир Косев, с който започва работата по даден проект и организирането на дейностите до изпълнението им, и Кирил Геловски, който ръководи проектите, но и отговаря за обезпечаване и поддръжка на материалните бази на дружеството в Севлиево и София. 

Преди десет години Станислав Боев поканил останалите трима за обща работа под юридическата форма акционерно дружество. Започнали с малък капитал и малко хора, но с големи амбиции. Не скъпили сили, време и енергия, за да разработват проекти, да привличат нови клиенти и да доказват, че в България бизнес може да се прави по правилата, макар да не им било лесно. Парите не стигали, но работата се разраствала, защото в основата било желанието на четиримата акционери да се докажат. 

И успели. Днес "Делта Стар" АД е сред водещите дружества на икономическата карта на Северна България, със запазено място сред фирмите в областта на енергетиката и предпочитан партньор заради качеството на работа и отношението към клиента. Не забравят обаче, че капиталът на една фирма са нейните работници.

Затова на вечерта, когато празнуваха рождения ден на "Делта Стар" Станислав Боев се обърна най-напред към екипа. "Благодаря ви за съпричастността. Знам, че е много важно хората, с които работиш, да ти имат доверие. За да успее една фирма, най-важно е доверието. Хората от екипа е важно да ти имат доверие, партньорите трябва да ти имат доверие, клиентите също да ти вярват" - каза Боев и пожела на всички да продължават да работят със същия хъс и отдаденост на "Делта Стар". 

"Ако една фирма няма клиенти, тя не може да просперира. Затова благодарим на нашите клиенти, че ни вярват и предпочитат и вярваме, че така ще и занапред, за да се поздравим с нови успехи на следващата ни годишнина", каза Емилиян Маринов.

А преди да духнат свещичките, изписали цифрата 10 върху тортата с логото на "Делта Стар", със сигурност четиримата са изпитали и гордост. Защото да посрещнеш десетки гости, с които си работил и спечелил за партньори, те да ти стиснат ръката с благодарност, гледайки те в очите, означава само едно - че си се справил.  

"Делта Стар" АД работи в областта на електромонтажните дейности и инженеринга. Основните сегменти, в които осъществяват тези дейности, са енергетиката и индустрията. Създадените направления - проектиране, управление на проекти, инженеринг, поддръжка на индустриални обекти и електромонтажни дейности са услуги с висока добавена стойност. А сред клиентите им освен големите севлиевски фирми като "Идеал Стандарт-Видима", "Паралел", "Никипласт-М", "Хамбергер България" и др. са фирми от София и Стара Загора. 

написано от Емилия Димитрова

свързани статии:

У нас е трудно, но не невъзможно да работиш по правилата

Проблемът с кадрите ограничава ръста на икономиката у нас

Няма таван на доходите в „Делта стар“ АД

Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес