Деца от три общини мериха сили в риболовен турнир
снимка: www.kmeta.bg

Деца от общините Велико Търново, Габрово и Севлиево мериха сили в риболовен турнир. В състезанието участваха над 50 малчугани и младежи както от трите града, така и от близо 15 села край тях. Освен в своеобразното първенство за брой уловени риби, те се състезаваха и за индивидуални награди - за сръчност, бързина, най-голяма риба, най-атрактивен рибар. Връчен бе и шеговитият приз „карък на риболова”.

Турнирът „Без покрив и стени” бе под надслов „Компютърът загърби и плувката следи!”. Арена на битките между младите рибари бе язовир „Кална кория”, намиращ се близо до с. Буря, община Севлиево. Надпреварата имаше за цел да насърчи малчуганите и младите хора да се забавляват сред природата, а не пред компютрите, мобилните телефони и таблетите. Връчени бяха 14 купи, 60 медали и също толкова предметни награди.

Състезанието бе организирано от Българската федерация по риболовни спортове, кметството в с. Ново село /Веикотърновско/ и Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници и центровете за работа с деца и младежи. Сред гостите бяха заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община В. Търново д-р Диляна Вачкова, кметове и кметски наместници от населените места.

Пръв в категорията до 12 години стана отборът на Георги Георгиев и Мартин Йорданов от Велико Търново. Второ място заеха Ивелин Пантелеев и Александър Пантелеев, също от Старата столица. Третата позиция остана за Симон Косев и Димитър Косев от Килифарево. В класа 13-17 години победители станаха присовчаните Марин Маринов и Крум Христов, след тях се класираха Мартин Господинов и Георги Георгиев от с. Балван, а на трето място се подредиха Даниел Пенчев и Стоян Андреев от Габрово.

Мариан Маринов от с. Присово спечели награда за най-голяма уловена риба. За най-атрактивен състезател бе обявен Даниел Пенчев от Габрово. Призове за най-малки състезатели получиха Мария Колева и Дениз Курдов от с. Буря /община Севлиево/. Александър Пантелеев и Александър Иванов от Велико Търново пък получиха награди за бързина – те успяха да се похвалят с успешен улов съответно за 40 и 42 секунди.

източник: www.kmeta.bg

 

Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт