Търсене

Деца ваят глина - школата по керамика "Кукерче" откри втората си самостоятелна изложба

Емилия Димитрова
Деца ваят глина - школата по керамика

Децата от школата по керамика "Кукерче" с техния ръководител Теодора Петев в обща снимка след втората им самостоятелна изложба

Над 200 уникални керамични произведения, сътворени с богато въображение и страст към творчеството от 40 талантливи деца. Това не е просто статистика, а покана да се докоснете до уникалните предмети, оживяли изпод малките детски ръце.
 
Удивително е как децата са вдъхнали живот на глината, а когато всичко това е подредено във витрина на едно място, се добива мащабна представа за старанието, което са вложили.
 
Те са школа по керамика "Кукерче", а техен ръководител е Теодора Петева. Малки са не само заради годините на децата, но и защото школата е твърде млада. Това обаче не е пречка вече да има своите успехи.
 
Точно преди една година, през октомври 2022 г. деца от школата спечелиха пет награди от Първото биенале на малките, което бе част от Международното биенале на малките форми. Домакин на двата форума бе плевенската галерия “Илия Бешков”. Там малките севлиевските керамици се представиха в раздел "скулптура", а това беше първото им участие в конкурс. 
 
През пролетта на тази година две първи и едно второ място бяха оценката за таланта и въздействащите творби на децата от школата по керамика "Кукерче" в Севлиево и техния преподавател Теодора Петева. Наградите бяха от конкурса „Сладко или солено е бъдещето на Поморийско езеро?“.
 
Изображение - 12607Малки керамични изделия, сътворени с талант, въображение и сръчност  
 
Някои от произведенията в последната им изложба могат да бъдат закупени, а така школата и децата ще получат подкрепа, ще станат по-уверени, а възрастните ще покажат съпричастност към изкуството им. 
 
Творбите са подредени в Градска художествена галерия "Асен и Илия Пейкови" и могат да бъдат видяни до 20 октомври т.г. 
 
Между 22 и 24 септември в рамките на Балкански Wildlife събор в сърцето на Стара планина, децата от Школата по керамика ще присъстват и със своите произведения.  
 
Ръководителят на децата Теодора Петева е благодарна на семействата на децата за това, че подкрепят малките творци и на домакините за втората изложба на "Кукерче", но споделя, че най-силна благодарност изпитва към самите деца, които зареждат и самата нея с ентусиазъм и й носят вдъхновение. 
 
Ако желаете и вашето дете да развива творческите си умения, ако обича да моделира и да изразява себе си чрез изкуството, може да го запишете в Школата по керамика за новия творчески сезон моб.: 0899929403, Теодора Петева . Кой знае, може вашето дете, да е бъдещ "Роден". 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!