Детско отделение - още една инвестиция в здравето на севлиевци
Екипът на Детско отделение, вляво е Снежана Велчева, чийто възпитаници нарисуваха картините в отделението, снимка: Община Севлиево

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев присъства днес на откриването на обновеното Детско отделение в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" в Севлиево. 

Отляво надясно: изп. директор "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев, кметът на Севлиево Иван Иванов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, снимка: Община Севлиево

Ремонтът е дело на "Идеал Стандарт-Видима", заради което на откриването присъстваха Торстен Тюрлинг - главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ и Ярослав Дончев - изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима", а инвестицията е в чест на навършващите се тази година 85 г. от създаването на "Идеал Стандарт-Видима". 

„Идеал Стандарт – Видима“ има един много важен приоритет и това е грижата за хората - осигуряване здравословни и безопасни условия на труд на работното място и дългогодишен ангажимент за подобряване живота на хората и техните семейства в Севлиево, особено в сферата на здравеопазването", каза при откиването днес изпълнителният директор на компанията Ярослав Дончев. "Ежегодно, вече 27 години, се стремим да подобряваме болничните условия за пациентите и медицинския персонал стъпка по стъпка, година след година, за да можем днес да видим севлиевската болница в това състояние – изградено е ново функционално отделение, обновени са голяма част от вътрешно, акушеро-гинекологично, хирургично и ортопедично, инфекциозно отделения. Всички са набдени са с подходящите санитарни продукти, но подпомагаме закупуването и на подходящата медицинска техника, а през последните две години и осигуряването на нови по-висок клас болнични легла, а инвестицията от страна на компанията възлиза на над 100 хил. лв.", каза още Ярослав Дончев.

За по-лекото понасяне на лечението на малките пациенти в Детско отделение, се погрижиха художниците от Детски арт-център "Видима" и преподавателката им Снежана Велчева, които изрисуваха отделението в цветовете на безгрижието, каквито трябва да бъдат всички деца.

И нека са повече бързо оздравяващите малчугани, които ще се лекуват в севлиевската болница. 

МЗ: Гражданите да подават сигнали, ако болници им искат PCR тест
Здраве
Лекари от МБАЛ „Св. София“ преглеждат безплатно в МБАЛ „Св. Иван Рилски Габрово“
Здраве
Още два нови случая на коронавирус в Габрово
Здраве
За един нов случай на Covid в областта съобщават днес от РЗИ
Здраве
При двама мъже от областта теста за коронавирус е положителен
Здраве
За три нови случая на инфектирани с Covid в областта съобщават от РЗИ
Здраве
Нов случай на положителен PCR тест в Габрово
Здраве
Д-р Димитров - УНГ, преглежда на 14 и 28 юли 2020 г.
Здраве
Новите случаи на коронавирус в областта са на мъже, които не живеят тук
Здраве
Момиче на 15 г. от Севлиево е дало положителна проба за Covid 19
Здраве
До края на юни, който желае, може да смени личния си лекар
Здраве
За два нови случая на COVID-19 в Габрово, съобщават от РЗИ
Здраве
Шести потвърден случай на Covid в Севлиево
Здраве
Маските на закрито пак стават задължителни, започва масов контрол
Здраве
Прегледите при д-р Пейо Мишев идния месец са на 24 юли
Здраве
Д-р Попова - онколог, ще преглежда на 9 и 23 юли 2020 г.
Здраве