Детско отделение - още една инвестиция в здравето на севлиевци
Екипът на Детско отделение, вляво е Снежана Велчева, чийто възпитаници нарисуваха картините в отделението, снимка: Община Севлиево

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев присъства днес на откриването на обновеното Детско отделение в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" в Севлиево. 

Отляво надясно: изп. директор "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев, кметът на Севлиево Иван Иванов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, снимка: Община Севлиево

Ремонтът е дело на "Идеал Стандарт-Видима", заради което на откриването присъстваха Торстен Тюрлинг - главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ и Ярослав Дончев - изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима", а инвестицията е в чест на навършващите се тази година 85 г. от създаването на "Идеал Стандарт-Видима". 

„Идеал Стандарт – Видима“ има един много важен приоритет и това е грижата за хората - осигуряване здравословни и безопасни условия на труд на работното място и дългогодишен ангажимент за подобряване живота на хората и техните семейства в Севлиево, особено в сферата на здравеопазването", каза при откиването днес изпълнителният директор на компанията Ярослав Дончев. "Ежегодно, вече 27 години, се стремим да подобряваме болничните условия за пациентите и медицинския персонал стъпка по стъпка, година след година, за да можем днес да видим севлиевската болница в това състояние – изградено е ново функционално отделение, обновени са голяма част от вътрешно, акушеро-гинекологично, хирургично и ортопедично, инфекциозно отделения. Всички са набдени са с подходящите санитарни продукти, но подпомагаме закупуването и на подходящата медицинска техника, а през последните две години и осигуряването на нови по-висок клас болнични легла, а инвестицията от страна на компанията възлиза на над 100 хил. лв.", каза още Ярослав Дончев.

За по-лекото понасяне на лечението на малките пациенти в Детско отделение, се погрижиха художниците от Детски арт-център "Видима" и преподавателката им Снежана Велчева, които изрисуваха отделението в цветовете на безгрижието, каквито трябва да бъдат всички деца.

И нека са повече бързо оздравяващите малчугани, които ще се лекуват в севлиевската болница. 

Не се налага затваряне на СУ "В. Левски", заявиха от ръководството
Здраве
Д-р Бонка Попова, онколог, преглежда в Севлиево на 12 декември
Здраве
Нови специалисти в "Медицински център-1"
Здраве
Д-р Валери Йовчев изкара курс по най-високо ниво на имплантология
Здраве
Детско отделение - още една инвестиция в здравето на севлиевци
Здраве
Един случай на хепатит А е потвърден, други три деца са хоспитализирани
Здраве
Глобяват севлиевската болница за неспазване на трудовото законодателство
Здраве
На 15 декември д-р Пейо Мишев преглежда в Севлиево
Здраве
Д-р Антоанета Апостолова - нов специалист в "Медицински център-1"
Здраве
Нови дати за преглед при д-р Димитров - УНГ, през ноември 2019 г.
Здраве
Д-р Явор Малинов ще приема пациенти в Севлиево на 13 декември
Здраве
Обявен е прием на документи от нуждаещи се от патронажна грижа
Здраве
Д-р Попова, онколог, преглежда в Севлиево на 21 ноември т.г.
Здраве
Има ли епидемичен взрив от хепатит А в Севлиево?
Здраве
Седем незададени въпроси, или как Кирил Ананиев избяга от журналистите в Севлиево
Здраве
От 25 до 29 ноември в Севлиево ще се раздават донорски карти
Здраве