Търсене

Девет кражби от жилища за по-малко от месец извършил 19-годишен

Девет кражби от жилища за по-малко от месец извършил 19-годишен

Мъж на 19 години от Севлиево е уличен за извършител на девет кражби от различни жилища в града. Кражбите му са разнопосочни - велосипед, маратонки, мобилни телефони, цигари, дамски накити, но и пари в брой.

До разкриването на крадеца се стигнало, след като на 14 април севлиевец подал сигнал в РУ – Севлиево за откраднат велосипед. По първоначални данни преди да изчезне, велосипедът е бил на  обща площадка пред апартамента на неговия собственик.

След проведено разследване криминалистите задържали 19-годишен жител на Севлиево, за кого са налице данни, че е съпричастен с извършване на престъплението. Допълнително са събрани доказателства, че от началото на април, до установяването му от органите на реда, мъжът е извършил на територията на град Севлиево девет кражби на лични вещи от жилища, собственост на различни граждани. 

Списъкът с отреднатите вещи, голяма част от които са намерени и иззети и се съхраняват в полицеското управление,  включва два чифта маратонки, три мобилни телефона, МР3 плейър, дамски накити, известно количество кутии с цигари от различни марки, ваучери на стойност 50.00 лева, дебитна карта и други вещи на неустановена към момента стойност, както и приблизително 400 лева в брой.

След окомплектоване материалите по преписките ще бъдат изпратени в Районна прокуратура – Севлиево с мнение за образуване на досъдебно производство.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.