Търсене

Девет партии, четири коалиции и една местна коалиция се регистрираха за местните избори в община Севлиево

Емилия Димитрова
Девет партии, четири коалиции и една местна коалиция се регистрираха за местните избори в община Севлиево

Снощи, 18 септември 2023 г., изтече срокът за регистрация на партиите, коалициите и местните коалиции, за участие в местните избори в община Севлиево. До 17.00 ч., когато изтече времето за регистрация, документи подадоха девет партии, четири коалиции и една местна коалиция.

В надпреварата за местната власт влизат партиите:

  • "Има такъв народ";
  •  "Свобода";
  •  "Движение за права и свободи";
  •  "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ);
  •  "Възраждане";
  •  "Земеделски народен съюз";
  •  "Български социалдемократи";
  •  "Средна европейска класа";
  •  "БДС Радикали".

(изписани са по реда на тяхната регистрация, б.ред.).

Коалициите, регистрирани за местния вот са:

„Заедно за силна община“, съставена от партиите "Републиканци за България" и "Зелен съюз"; 

БСП за България", съставена от "Българска социалистическа партия", политически клуб „Екогласност“ и политически клуб „Тракия“; 

„Граждани за Общината“, в която влизат "Българска работническо-селска партия", "Българско национално обединение" и партия "КОЙ – Компетентност, Отговорност и Истина"; 

„Продължаваме Промяната – Демократична България“, съставена от "Продължаваме Промяната", ВОЛТ, „Движение Да България“, „Демократи за силна България“ и „Зелено движение“;

Единствената местна коалиция, регистрирана за изборите, е "Партия консервативна България", съставена от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ и партиите „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ и „ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“.

Регистрираните формации за изборите тази година са с три повече, отколкото на последните местни избори през 2019 г. Тогава в община Севлиево бяха регистрирани 11 партии и коалиции.  

Със сигурност кандидат за кмет на общината няма да издигат от "Има такъв народ", "Земеделски народен съюз" и "БДС Радикали". Всички останали са подали документи за участи в избора за общински кмет, което не означава, че ще издигнат кандидати. Преди четири години регистрация за този избор имаха единайсет формации, но до крайния срок бяха регистрирани осем кандидати за кмет на Севлиево. 

Със сигурност всяка от получилите регистрация партия или коалиция ще има листа за общински съветници. 

От днес тече срока за регистрация на кандидатските листи. Той изтича на 26 септември вечерта. Дотогава няма да е сто процента ясно кой влиза в изборната надпревара в севлиевска община, макар че неофициално имената на бъдещите кандидати са ясни. 

 

  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.