Търсене

Девет са задържани, 13 са привлечени като обвиняеми в Сухиндол

Девет са задържани, 13 са привлечени като обвиняеми в Сухиндол

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места се проведе на 19 февруари на територията на РУ – Павликени, снимка: ОДМВР В. Търново

При специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, проведена на територията на Сухиндол и селата Бяла река, Горско Косово и Димча, са били задържани девет лица, други тринайсет са привлечени като обвиняеми, информират от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

В рамките на акцията са разкрити шест кражби, задържани са девет лица с криминални регистрации за кражби и грабежи, тринайсет са привлечени като обвиняеми за кражби, притежание на наркотични вещества, шофиране в  нетрезво състояние и управление на нерегистриран автомобил и неправоспособност. Четирима от тях, с постановление на прокуратурата, са с удължена мярка за задържане до 72 часа.

Извършени са процесуално следствени действия на дванайсет адреса, образувани са две бързи производства - за притежание на наркотични вещества и незаконно добита дървесина от орех. Започнато е досъдебно производство за  притежание на наркотици, оръжие и боеприпаси - открити при претърсване на жилище на чужди граждани в с. Димча.

В хода на проверката са иззети близо 160 грама марихуана, боеприпаси за автомат „Калашников“ и нерегистрирана въздушна пушка. 

Проверени са 79 автомобила и 92 водачи и пътници. Съставени са 16 акта по Закона за движение по пътищата и два акта по Закона за българските лични документи. Наложени са шест глоби по фиш и е издадена заповед за налагане на принудителни административни мерки.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!