Търсене

Девет състезатели на колоездачен клуб "Хоталич" са сред най-добрите на България

Емилия Димитрова
Девет състезатели на колоездачен клуб

Снимка: БФК

Девет състезатели от колоездачен клуб "Хоталич" - Севлиево са сред най-добрите български колоездачи. Имената им станаха ясни по време на традиционната годишна церемония за отличаване на най-добрите във велосипедния спорт за 2022-а година, която се проведе през почивните дни в пловдивската зала "Колодрума". 

Най-добрите са първите трима във всяка възрастова група и дисциплина. От Севлиево сред елита в родното колоездене заслужиха мястото си Михаил Костадинов, Надежда Недялкова, Даяна Маринова, Стивиан Гатев, Йордан Донев, Божидар Илиев, Калоян Димитров, Виктор Кръстев и Денис Иванов.  

Михаил Костадинов е трети при юноши младша възраст в дисциплината МТВ ХС (крос-кънтри). В същата дисциплина първа при момичета младша възраст е Надежда Недялкова, втора - Даяна Маринова. 

Изображение - 11624Михаил Костадинов - трети при юноши младша възраст  

Стивиан Гатев е първи сред "мъже елит" в дисциплината DH (спускане). Втори в същата дисциплина и същата възрастова група е Йордан Донев, който е първи в дисциплина "ендуро", възраст "мъже елит". В същата дисциплина, но при юноши младша възраст, Божидар Илиев е втори. 

Изображение - 11626Стивиан Гатев - първи в DH, снимка: колоездачен клуб "Хоталич"  

Калоян Димитров е първи при момчета 13-14 г. в DH карането, Виктор Кръстев е трети в същата възрастова група и категория, а Денис Иванов е втори в групата на момчета 10-12 г. 

Изображение - 11627Йордан Донев, снимка: Колоездачен клуб "Хоталич"  

Десетото отличие, с което се прибраха в Севлиево колоездачите, бе за управителя на вело-клуба Светлин Гатев. Той получи кристален плакет „Деятел с принос за развитието на българското колоездене“. "Това е показателно, че се движим в правилна посока и устрема ще продължи", написа по повод награждаването Светлин Гатев във фейсбук.

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!