Дежурна ли е била в петък лекарката, завърнала се в четвъртък от Испания?

Лекарка, която работи във Вътрешно отделение на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" в Севлиево, се е завърнала от Испания на 12 март т.г. (четвъртък). На следващия ден, 13 март (петък), тя е дала две дежурства в отделението - била е втора и нощна смяна. Това твърдят два различни източници пред "Севлиево онлайн", настояли изрично за анонимност. 

Тази сутрин "Севлиево онлайн" потърси за потвърждение или отхвърляне на сигналите управителят на болницата д-р Пламен Цеков. Както по-рано написахме, той отрече пътувалата до Испания лекарка да е била на работа в болницата и каза, че е работила само в частната си практика. Д-р Цеков уточни, че лекарката не била под карантина, защото мъжът й питал в полицията дали трябва да остане в изолация, откъдето казали, че не е необходимо. Не коментираме защо съпруг на лекар ще пита в полицията за необходимостта от карантина, след като има Регионална здравна инспекция.

Д-р Цеков уточни също, че задължителната карантина за пристигащи в страната ни от Испания е влязла в сила в петък, т.е. в деня, след като лекарката се е прибрала у нас. 

Била ли е на работа в болницата лекарка, завърнала се часове по-рано от Испания, защо не е била поставена под карантина и не са й направени тестове за коронавирус са въпроси, на които "Севлиево онлайн" ще продължи да търси отговор. Не за да всяваме паника, а за да разберем имат ли основание пациентите и персоналът на болницата да са притеснени. 

Испания е най-тежко засегната от коронавируса европейска страна след Италия. Само за едно денонощие случаите там са се удвоили и болните към днес следобед са 8744, смъртните случаи 297. Властите въведоха тежки мерки за справяне със ситуацията. Свободното движение на хора без основателна причина, бе преустановено. 

Завръщащите се от страната, според Националния оперативен щаб, трябва да бъдат поставени под домашна карантина за 14 дни, независимо дали имат симптоми на заболяване.  

 

Д-р Попова - онколог, ще преглежда в Севлиево на 11 и 25 юни
Здраве
19 са заразените с ку-треска в три села, две са в Севлиевско
Здраве
Записват за прегледи при д-р Пейо Мишев на 19 юни т.г.
Здраве
При общопрактикуващ лекар – само след записан час
Здраве
Медицинска сестра от Инфекциозно отделение в Севлиево е с Covid
Здраве
Д-р Ценка Иванова възобновява приема на пациенти от 18 май
Здраве
Д-р Марияна Пенчева - от понеделник до петък, след записване
Здраве
PCR тест, заплатен от гражданите, не може да е условие за прием в болница
Здраве
При общопрактикуващ лекар и специалист - само след записан час
Здраве
Д-р Попова, онколог, преглежда на 21 май т.г.
Здраве
От днес без маски на открито, покриваме устата, ако говорим с някого
Здраве
Д-р Вилдан Хасан започва работа в "Медицински център-1"
Здраве
Д-р Никола Русинов възобновява приема на пациенти
Здраве
В "Медицински център-1" започват PCR тестове
Здраве
Първа жертва на COVID-19 в Севлиево
Здраве
Новият случай на Covid в областта е жена на 86 г. от Габрово
Здраве