Динамична година отчете Училищното настоятелство

Вчера Училищно настоятелство Севлиево се отчете за свършеното през 2017 г. на провелото се годишно събрание на организацията. Отчетът на председателя Светла Георгиева бе в снимки, „за да се видят лицата на участниците в нашите инициативи и се добие пълна представа за емоциите и настроението им“, обясни тя.

С малко над 1100 лв. са разполагали настоятелите през 2017 г. Изненадващо е как с толкова малко пари сме свършили толкова много, споделиха присъстващите на събранието.

На 1 април м.г. Училищното настоятелство партира на сдружение „Граждани за Севлиево“, Държавното ловно стопанство „Росица“ в Лъгът и Северноцентралното предприятие в Габрово за организирането на „Лесовъд за един ден“ – една инициатива в Седмицата на гората, в която участваха деца от петите класове на СУ „Васил Левски“ и ОУ „Стефан Пешев“. "Децата видяха как се оформя сечище, как се маркира дървесина и научиха за незаконното отсичане на дървета. Но и се учиха как да пазят гората", припомни Светла Георгиева.

През април се проведе Великденската работилничка – една нова инициатива, която настоятелите ще продължат да организират в подкрепа на нуждаещи се деца. Миналата година работилничката бе под наслов „С глина работи, Габи подкрепи“, а в нея се включиха десетки деца. Събраните 1732 лв. са дарени за рехабилитацията на Габи.

Традиционната Панорама на средното образование бе организирана в края на учебната година. Това е и последното й издание в познатия вид, обясни председателят на настоятелството, тъй като е изчерпала възможностите да ориентира младите хора в избора им на средно училище. Занапред организацията ще се придържа към по-практични възможности, една от които е съдействие на младите хора да отидат на място в производствените фирмите и така да направят избор на бъдеща професия.

Лятната занималня, организирана съвместно с Младежки център Севлиево е дала възможност на децата да се забавляват през ваканцията и е осигурила спокойствие на родителите им. Традиционно емоционална е била Вечерта на пенсионираните учители, в която настоятелите отдават уважение към хората с бели коси, чийто живот е преминал в красната стая. А новата инициатива на учителките Начева и Стефанова от ОУ „Стефан Пешев“ „Благотворителен магазин“ със сигурност ще продължи да се реализира, тъй като е показала възможностите за благотворителност и творене на добро преди Коледа.

„Ние вярваме в себе си, защото можем“, заключи отчета в снимки Светла Георгиева, използвайки мотото от „Похода на вдъхновителите“ – друга инициатива в която Училищно настоятелство бе партньор през 2017 г.    

автор: Емилия Димитрова

Българо-швейцарската търговска камара на работна среща в ПГМЕТ
Образование
Ирена Георгиева е най-добра в „Уча се с интелект"
Образование
В немското посолство посрещнаха ученици от Севлиево
Образование
В езиков център "Видима" закриха поредна учебна година
Образование
ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ изпрати 76 абитуриенти
Образование
Габи - талисманът на 12 в
Образование
СУ "В. Левски" е четвърто по успех на изпита след 7-ми клас в областта
Образование
Абитуриенти от шест строителни гимназии получиха званието "майстор"
Образование
Няма училище от Севлиево сред първите по резултат на НВО в 4 клас
Образование
Две учителки от областта станаха "Учител на годината"
Образование
Отличен за Ренета Николова от национална IT олимпиада
Образование
Четири първи места в зоналния "Пусть, всегда будет солнце"
Образование
Последен звънец удари за завършващите СУ „Васил Левски“
Образование
Силно се представиха наши ученици в „Аз мога – тук и сега“
Образование
Осем пълни отличници са наградени от "Севлиево 21 век"
Образование
Обучение "Изживей мечтите си" в Севлиево на 19 юни т. г.
Образование