Търсене

Динамична година отчете Училищното настоятелство

Динамична година отчете Училищното настоятелство

Вчера Училищно настоятелство Севлиево се отчете за свършеното през 2017 г. на провелото се годишно събрание на организацията. Отчетът на председателя Светла Георгиева бе в снимки, „за да се видят лицата на участниците в нашите инициативи и се добие пълна представа за емоциите и настроението им“, обясни тя.

С малко над 1100 лв. са разполагали настоятелите през 2017 г. Изненадващо е как с толкова малко пари сме свършили толкова много, споделиха присъстващите на събранието.

На 1 април м.г. Училищното настоятелство партира на сдружение „Граждани за Севлиево“, Държавното ловно стопанство „Росица“ в Лъгът и Северноцентралното предприятие в Габрово за организирането на „Лесовъд за един ден“ – една инициатива в Седмицата на гората, в която участваха деца от петите класове на СУ „Васил Левски“ и ОУ „Стефан Пешев“. "Децата видяха как се оформя сечище, как се маркира дървесина и научиха за незаконното отсичане на дървета. Но и се учиха как да пазят гората", припомни Светла Георгиева.

През април се проведе Великденската работилничка – една нова инициатива, която настоятелите ще продължат да организират в подкрепа на нуждаещи се деца. Миналата година работилничката бе под наслов „С глина работи, Габи подкрепи“, а в нея се включиха десетки деца. Събраните 1732 лв. са дарени за рехабилитацията на Габи.

Традиционната Панорама на средното образование бе организирана в края на учебната година. Това е и последното й издание в познатия вид, обясни председателят на настоятелството, тъй като е изчерпала възможностите да ориентира младите хора в избора им на средно училище. Занапред организацията ще се придържа към по-практични възможности, една от които е съдействие на младите хора да отидат на място в производствените фирмите и така да направят избор на бъдеща професия.

Лятната занималня, организирана съвместно с Младежки център Севлиево е дала възможност на децата да се забавляват през ваканцията и е осигурила спокойствие на родителите им. Традиционно емоционална е била Вечерта на пенсионираните учители, в която настоятелите отдават уважение към хората с бели коси, чийто живот е преминал в красната стая. А новата инициатива на учителките Начева и Стефанова от ОУ „Стефан Пешев“ „Благотворителен магазин“ със сигурност ще продължи да се реализира, тъй като е показала възможностите за благотворителност и творене на добро преди Коледа.

„Ние вярваме в себе си, защото можем“, заключи отчета в снимки Светла Георгиева, използвайки мотото от „Похода на вдъхновителите“ – друга инициатива в която Училищно настоятелство бе партньор през 2017 г.    

автор: Емилия Димитрова

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!