Динамична година отчете Училищното настоятелство

Вчера Училищно настоятелство Севлиево се отчете за свършеното през 2017 г. на провелото се годишно събрание на организацията. Отчетът на председателя Светла Георгиева бе в снимки, „за да се видят лицата на участниците в нашите инициативи и се добие пълна представа за емоциите и настроението им“, обясни тя.

С малко над 1100 лв. са разполагали настоятелите през 2017 г. Изненадващо е как с толкова малко пари сме свършили толкова много, споделиха присъстващите на събранието.

На 1 април м.г. Училищното настоятелство партира на сдружение „Граждани за Севлиево“, Държавното ловно стопанство „Росица“ в Лъгът и Северноцентралното предприятие в Габрово за организирането на „Лесовъд за един ден“ – една инициатива в Седмицата на гората, в която участваха деца от петите класове на СУ „Васил Левски“ и ОУ „Стефан Пешев“. "Децата видяха как се оформя сечище, как се маркира дървесина и научиха за незаконното отсичане на дървета. Но и се учиха как да пазят гората", припомни Светла Георгиева.

През април се проведе Великденската работилничка – една нова инициатива, която настоятелите ще продължат да организират в подкрепа на нуждаещи се деца. Миналата година работилничката бе под наслов „С глина работи, Габи подкрепи“, а в нея се включиха десетки деца. Събраните 1732 лв. са дарени за рехабилитацията на Габи.

Традиционната Панорама на средното образование бе организирана в края на учебната година. Това е и последното й издание в познатия вид, обясни председателят на настоятелството, тъй като е изчерпала възможностите да ориентира младите хора в избора им на средно училище. Занапред организацията ще се придържа към по-практични възможности, една от които е съдействие на младите хора да отидат на място в производствените фирмите и така да направят избор на бъдеща професия.

Лятната занималня, организирана съвместно с Младежки център Севлиево е дала възможност на децата да се забавляват през ваканцията и е осигурила спокойствие на родителите им. Традиционно емоционална е била Вечерта на пенсионираните учители, в която настоятелите отдават уважение към хората с бели коси, чийто живот е преминал в красната стая. А новата инициатива на учителките Начева и Стефанова от ОУ „Стефан Пешев“ „Благотворителен магазин“ със сигурност ще продължи да се реализира, тъй като е показала възможностите за благотворителност и творене на добро преди Коледа.

„Ние вярваме в себе си, защото можем“, заключи отчета в снимки Светла Георгиева, използвайки мотото от „Похода на вдъхновителите“ – друга инициатива в която Училищно настоятелство бе партньор през 2017 г.    

автор: Емилия Димитрова

Първо място за Румен Гатев от конкурса "Вазовата България"
Образование
В СУ "Васил Левски" за първи път се дипломираха с тоги
Образование
Академия Телерик открива днес безплатна школа в Севлиево
Образование
"Път към приключението" пак предизвика деца, всички са доволни
Образование
Учебната година започна. На добър час ученици и учители!
Образование
Учене със забавления съчетаха курсистите на център „Видима“
Образование
Закриват 4 паралелки след първо класиране, две са в Севлиево
Образование
Изтича срокът за участие в първото класиране за гимназиите
Образование
В ПГМЕТ дадоха дипломите на учениците от випуск 2018
Образование
В ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" в Габрово се влиза с най-висок бал
Образование
Отпада постоянната такса за детски ясли и градини
Образование
Почти за шест паралелки са незаетите места в гимназиите
Образование
Сладкарка направи захарен макет на взаимното училище
Образование
Първият учебен ден - от Възраждането до наши дни
Образование
"Отличен" за първата година дуално обучение в Севлиево
Образование
Училището и детската градина в с. Душево имат най-много деца
Образование