Динамична година отчете Училищното настоятелство

Вчера Училищно настоятелство Севлиево се отчете за свършеното през 2017 г. на провелото се годишно събрание на организацията. Отчетът на председателя Светла Георгиева бе в снимки, „за да се видят лицата на участниците в нашите инициативи и се добие пълна представа за емоциите и настроението им“, обясни тя.

С малко над 1100 лв. са разполагали настоятелите през 2017 г. Изненадващо е как с толкова малко пари сме свършили толкова много, споделиха присъстващите на събранието.

На 1 април м.г. Училищното настоятелство партира на сдружение „Граждани за Севлиево“, Държавното ловно стопанство „Росица“ в Лъгът и Северноцентралното предприятие в Габрово за организирането на „Лесовъд за един ден“ – една инициатива в Седмицата на гората, в която участваха деца от петите класове на СУ „Васил Левски“ и ОУ „Стефан Пешев“. "Децата видяха как се оформя сечище, как се маркира дървесина и научиха за незаконното отсичане на дървета. Но и се учиха как да пазят гората", припомни Светла Георгиева.

През април се проведе Великденската работилничка – една нова инициатива, която настоятелите ще продължат да организират в подкрепа на нуждаещи се деца. Миналата година работилничката бе под наслов „С глина работи, Габи подкрепи“, а в нея се включиха десетки деца. Събраните 1732 лв. са дарени за рехабилитацията на Габи.

Традиционната Панорама на средното образование бе организирана в края на учебната година. Това е и последното й издание в познатия вид, обясни председателят на настоятелството, тъй като е изчерпала възможностите да ориентира младите хора в избора им на средно училище. Занапред организацията ще се придържа към по-практични възможности, една от които е съдействие на младите хора да отидат на място в производствените фирмите и така да направят избор на бъдеща професия.

Лятната занималня, организирана съвместно с Младежки център Севлиево е дала възможност на децата да се забавляват през ваканцията и е осигурила спокойствие на родителите им. Традиционно емоционална е била Вечерта на пенсионираните учители, в която настоятелите отдават уважение към хората с бели коси, чийто живот е преминал в красната стая. А новата инициатива на учителките Начева и Стефанова от ОУ „Стефан Пешев“ „Благотворителен магазин“ със сигурност ще продължи да се реализира, тъй като е показала възможностите за благотворителност и творене на добро преди Коледа.

„Ние вярваме в себе си, защото можем“, заключи отчета в снимки Светла Георгиева, използвайки мотото от „Похода на вдъхновителите“ – друга инициатива в която Училищно настоятелство бе партньор през 2017 г.    

автор: Емилия Димитрова

Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
Когато хлябът излиза изпод ръцете ти, ставаш голям поне колкото него
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Производството на мляко и млечни продукти е традиционен занаят
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Детските градини отвориха с половината от записаните деца
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
ПГТМ в с. Градница обявява прием за професия "Машинен техник"
Образование
Майстор в кухнята, но и на бара - възможно е с ПГТ "Пенчо Семов" в Габрово
Образование