Търсене

Директори на училища и детски градини от областта се включиха във форум за технологичните иновации в образованието

Севлиево онлайн
Директори на училища и детски градини от областта се включиха във форум за технологичните иновации в образованието

Снимка: Областна администрация Габрово

Директори на училища и детски градини от област Габрово участваха във форум, посветен на технологичните иновации и новите предизвикателства в образованието в област Габрово.
 
Срещата бе организирана от Областна администрация - Габрово в партньорство с Регионалното управление на образованието и беше открита от областния управител Кристина Сидорова.
 
“Развитието на информационните технологии и интегрирането им в учебния процес води след себе си промени в организацията на преподаване и позволява да се мотивират учениците, да се промени подходът на преподавателя, да се обогати и затвърди познанието. И ако дигитализацията е едната страна на процеса по обновление, то другата сте вие, учителите, с вашия иновативен дух, идеи, заряд и желание да преподавате.”, каза Сидорова в своето приветствие. 
 
Във форума се включиха експерти, които представиха възможности, решения, идеи и подходи за създаването на по-привлекателна и мотивираща среда за обучение и учене чрез дигитални решения, както и обмяната на опит за съвременни и по-творчески методи на преподаване.
 
Сред тях бяха Илияна Хинова - ментор в най-голямата платформа за онлайн обучение в България с над 1 милион потребители "Уча.се", Стоян Кюлев – началник отдел в Център за развитие на човешките услуги и Любомира Янева – главен експерт в Центъра, които представиха възможностите на Програма „Еразъм+", насочени към училища и детски градини, а по темата „Дигитализация на образованието“ гост-лектори бяха Руслан Цанков – мениджър корпоративни продажби, Хуауей технолоджис България ЕООД, Николай Йорданов – изпълнителен директор на Контракс АД и Катя Петкова - търговски мениджър сектор "Образование".
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!