Търсене

ДЛС "Росица" и "Идеал Стандарт-Видима" залесяват 25 дка гола площ

ДЛС "Росица" и "Идеал Стандарт-Видима" залес

Снимка на Picography от Pixabay

Най-мащабната в района кампания по залесяване предстои да се случи утре, 10 април, в един от дните на Седмицата на гората. Ще бъдат залесени 25 дка гола площ, а кампанията е съвместна инициатива на ДЛС "Росица" в Лъгът и "Идеал Стандарт-Видима". 

При перфектна организация работим, всичко е изпипано до последния детайл, каза за "Севлиево онлайн" директорът на Държавното ловно стопанство "Росица" инж. Степанов. 

От страна на стопанството са подготвили терена, на който ще се залезява основно дъб. На мястото е имало борова гора, поразена от корояд и в последствие отсечена. За да предпазят бъдещите фиданки, които ще се засадят, от ДЛС Росица отстранили увредената дървесина, почистили терена и изнесли дори вършините. След това направили тераси и на практика остава само да се залесява. 

[[https://www.sevlievo-online.com/statii/sas-zalesyavane-otbelyazva-sedmitsata-na-gorata-ideal-standart-vidima-5874]]

Теренът, който ще бъде залесен на 10 април е по пътя за средновековния град и крепост "Хоталич". Ще бъдат засадени 15 хил. фиданки, закупени от "Идеал Стандарт-Видима". Това обаче не е единственият принос на компанията в залесяването. В близост до крепостта оттам са засадили кедър, кипарис и други декоративни видове, които облагородяват едно от най-посещаваните места в общината. 

"Толкова мащабно мероприятие в Седмицата на гората се случва за първи път и има всички индикации да стане практика", сподели инж. Степанов. - "Имаме добре подготвен обект, ентусиазъм не липсва, остава да си свършим работата докрай". 

Седмицата на гората в ДЛС "Росица" преминава под знака на залесяването. А точен отчет къде колко е залесено, инж. Степанов обеща идната седмица, когато дейностите приключат. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!