Търсене

Днес стартира втора част на акция "Зима", насочена е към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях

Днес стартира втора част на акция

Днес, 11 ноември 2022 г., стартира втора част на акция "Зима". Наречена е „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ и ще продължи до 20 ноември 2022 г.

Контролната дейност на пътна полиция в тази десетдневка ще бъде насочена към превенция над поведението на пешеходците и пътниците, както и над водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците.

Според информлация на Областната дирекция на МВР през предстоящата десетдневка ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане на платното за движение. Специално внимание ще се обръща на пешеходците, които най-често и в населени, и в извън населени места се движат неправилно в тъмната част на денонощието (при сумрак или на неосветени или слабо осветени участъци).

Ще се взима отношение спрямо пътници, пътуващи в нарушение на ЗДвП, и които с поведението си създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Ще се осъществява контрол и за даване от водачите на ППС предимство на пешеходците на пешеходните пътеки.

Ще бъде отбелязан и Световния ден за възпоминание на жертвите от катастрофи, който тази година е на 20 ноември (неделя).

От „Пътна полиция“ напомнят, че съгласно чл.139 ал.1 т.4 от ЗДвП, движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!