Търсене

До 40 стотинки стигна разликата между най-евтиния и най-скъп бензин днес в Севлиево

Севлиево онлайн
До 40 стотинки стигна разликата между най-евтиния и най-скъп бензин днес в Севлиево

Снимка: Engin Akyurt, Pixabay

До 40 стотинки на литър бензин А95 е разликата между най-скъпия и най-евтиния днес в Севлиево, показа проверка на "Севлиево онлайн". Същото е и при дизеловото гориво. Опашки от автомобили по бензиностанциите обаче няма.  

Според информационната платформа Fuelo бензиностанциите в област Габрово продават значително по-евтино, отколкото в други области на страната. Областта е на 27 място по ръст в цените на горивата, който е най-висок в областите Шумен, Ловеч, Търговище и Велико Търново. 

Според същата платформа днес бензин А95 се продава у нас на цени до 3.19 лв. за литър, дизелът до 3.13 лв. за литър, автогаз - до 1.75 лв. Подобни високи цени в Севлиево днес няма, установи проверка. 

Без никаква причина се всява паника с цените на горивата, каза министър-председателят Кирил Петков по повод медийни репортажи от вчера вечерта, които показват колони от автомобили, чакащи да заредят. С пост във фейсбук премиерът обяви, че ще поиска Комисията за защита на конкуренцията да извърши проверка кой и как спекулира с цените на горивата. Петков заявява, че в България има достатъчно горива и няма шанс количествата да свършат. Според него става дума за фалшива новина, каквато той нарече и ширещото се в социалните мрежи, че България ще изпраща войници в Украйна. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!