Търсене

До 5 февруари се удължават противоепидемичните мерки в габровска област

Емилия Димитрова
Обявена е грипна епидемия в цялата област Габрово

Снимка на Steve Buissinne от Pixabay

В област Габрово заболяемостта остава висока - 380,92 на 10 000 души към 25 януари. Това е причината здравните власти да вземат решение за удължаване на противоепидемичните мерки до 5 февруари т.г.

Изключение се прави за две училища - Начално училище „Васил Левски“ в Габрово и Средно училище „Максим Райкович“ в Дряново, където присъствения учебен процес се преустановява до 5 февруари включително заради многото отсъстващи болни ученици.

Останалите мерки, които продължават да бъдат в сила за срока на епидемията са: преустановени планови консултации на здрави бременни жени и деца; преустановени профилактични прегледи и задължителните имунизации и реимунизации.

Провежда се стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища. Забранени са свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

В зависимост от развитието на грипната епидемия временните противоепидемични мерки могат да бъдат допълвани, а периода на тяхното действие – удължаван, уточняват от Министерството на здравеопазването. 

В сила остават въведените противоепидемични мерки и в останалите шест области на страната – Смолян, Плевен, Варна, Бургас, Пазарджик и София-област, допълват от ведомството. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!