Търсене

До дни първата вендинг машина за лекарства ще "продава" в Севлиево

До дни първата вендинг машина за лекарства ще "продава"

До края на тази седмица в Севлиево ще заработи единствената засега вендинг машина за лекарства. Тя е позиционирана пред аптека "Ремедиа" в ж.к. "Д-р Атанас Москов" и от нея севлиевци ще могат да купуват лекарства от първа необходимост, които се продават без рецепта. 

Като начало машината ще бъде заредена с 27 артикула. Сред тях ще бъдат обезболяващи, прахчета за облекчаване на грипни и простудни състояния, малко превързочни материали. Асортиментът няма да бъде един и същ, а ще се определя според търсенето и преценката на фармацевта в аптеката, към която е свързан автомата. 

В момента се печата инструкции за употребата на вендниг машината, предстои монтирането на охранителни камери, за да се гарантира сигурността й и оборудването с лекарства, което изисква още малко време, за да се спазят всички нормативни изисквания. 

Вендинг мащината за лекарства е единствената засега в региона. Другата най-близо е в Ловеч. Стойността й е 3 000 лв., платени от сметките на сдружение "Граждани за Севлиево". Парите са набрани от дарения, каза председателят на сдружението Павлинка Маринова. Тя декларира, че ако севлиевци имат нужда от още един автомат за лекарства, от сдружението ще направят необходимото, за да им го осигурят. 

Вендинг машината на практика замества дългогодишната липса на денонощна аптека в Севлиево. Със сигурност това не е пълна компенсация, тъй като асортиментът, който ще се поддържа има ограничения, но е все пак успокоение да знаеш, че ако те заболи зъб през нощта, можеш да си купиш аналгетик, сподели още Павлинка Маринова. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!