Търсене

До края на годината се затваря пътя Беклемето - хижа "Дерменка" в Централен Балкан

До края на годината се затваря пътя Беклемето - хижа

снимка: Уикипедия

Със заповед на директора на Национален парк Централен Балкан Светослав Тодоров,  от 22 юли до 31 декември 2022 година се спира движението, престоя и паркирането на моторно-превозни средства, включително ATV и UTV от всички класове, по пътя „Беклемето“ - хижа „Дерменка“.

Пътят е със свободен достъп, съгласно Плана за управление на Националния парк "Централен Балкан" за периода 2016 - 2025 г., приет с Решение на Министерския съвет през март 2016 г.

Заповедта е издадена във връзка с изпълнението на договор „Опазване на безлесни природни местообитания чрез ремонт и възстановяване на път „Беклемето“ - хижа „Дерменка“ по проект за възстановяване и опазване на природните местообитания и видове в национален парк „Централен Балкан”.

Изключения ще се допускат за стопанисващия туристически заслон „Орлово гнездо“ и хижа „Дерменка“, както и за служители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и парковата дирекция, но във връзка с изпълнение на служебните им задължения. 

Сред мотивите на директора за заповедта са тесниятпът, струпването на тежки машини, невъзможността за разминаване на автомобили. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022