Търсене

Доника Ботева - без конкуренция на държавното в Дортмунт

Доника Ботева - без конкуренция на държавното в Дортмунт

Навръх деветнайстия си рожден ден Доника Ботева покори и стъпи на върха на стълбичката на провелото се на 4 ноември т.г. държавно първенство по таекуон-до ай ти еф, в Дортмунд, Германия.

Доника завоюва първи места на спаринг жени и форма жени първи дан. Надпреварата бе и квалификация за националният отбор на Германия за "Евро 2019", но тя няма амбиции да участва за Германия, сподели нейният баща и треньор Михаил Ботев. 

Доника е направила страхотна демонстрация за нивото на българското таекуон-до, каза Ботев и горд от успехите на момичето добави: "Всички бяха респектирани от нея, дори и ръководството на германската федерация".

Доника Ботева в момента е студентка "Мениджмънд" в Спортния университет на Кьолн.

Изображение - 2466 Ден по-рано, на 3 ноември т.г. Стара Загора бе домакин на национален турнир по таекуондо за купа "Багатур". Севлиевският клуб участва с пет състезатели, които завоюваха три златни, два сребърни и три бронзови медала. Два златни медала спечели Ферай Ахмедова - на спаринг 40 кг и форма 4-3 гуп, Кристияна Тодорова отвоюва злато на спаринг до 45 кг и сребърен медал на форма 4-3 гуп. Росина Камбурова стана втора на спаринг до 40 кг във възрастова група 12-13 г. и остана трета на фома 4-3 гуп. Юнай Далов се завърна с два бронзови медала на спаринг момчета 12-13 г до 55 кг и форма 4-3 гуп. А участието в надпреварата е било добра подготовка за предстоящото най-силно за годината международно първенство "България оупън", което ще се проведе на 23-24 ноември в Пловдив, смята Михаил Ботев. 

"Севлиево онлайн"

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!