Дора Йовкова почерпи децата от детския център "Йовко Йовков"

Съпругата на Йовко Йовков Дора Йовкова и тази година направи импровизиран коктейл за децата от бившия детски комплекс, който вече се казва Център за междуличностно развитие и от седем години носи името на Йовко Йовков. Поводът бе рождената дата на патрона на центъра Йовко Йовков, който на 2 април можеше да навърши 66 години.

Много усмивки и настоение белязаха и тази година патронния празник на комплекса. И със сигурност точно така би искал самият Йовков, който много обичаше децата. Наистина, където и да отидеше, ако наблизо имаше дете, то не оставаше непогалено, непощипнато...Затова и преди седем години местната управа взе решение да нарече комплекса на името на Йовко Йовков. А към почерпката се присъедини и кметът на Севлиево, който вместо поздравителен адрес за децата, изпрати лакомства. 

"Детският център вече 62 години събира и доразвива талантите и красотата в нашия град. При нас децата и учениците се забавляват и едновременно с това усъвършенстват своите заложби в различните области и обогатяват своите таланти и дарования", каза директорът на центъра Венета Петкова.

А дейността в центъра почива на свободния избор. От преподавателите се иска само да подкрепят и доразвиват младите, още нешлифовани таланти,които имат смелостта да следват своите дарби и да творят. Доказателство за добрата работа на екипа са многобройните награди на техните възпитаници от престижни регионални, национални и международни конкурси. А девизът на децата и учителите им е: ”Не ни интересува политика, а само знания, наука и занимавки против скука.”

Името на центъра за личностно развитие е дадено през 2009 година по предложение на Инициативен комитет – Севлиево и с Решение на Общински съвет – Севлиево. Оттогава комплексът се нарича Йовко Йовков - почетния гражданин на Севлиево, дългогодишен кмет и един от най-успешните кметове на общината. "Той беше от хората, благодарение на които Детски комплекс-Севлиево устоя в годините на прехода и продължава да съществува и да се развива", каза Венета Петкова.

 

"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Нито една паралелка в гимназиите засега няма да бъде закрита
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
Излязоха резултатите от първото класиране за гимназиите
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
Лятна академия на "Заедно в час" вече и в област Габрово
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Балът за прием в Математическата гимназия в Габрово е най-висок
Образование
И за трето класиране останаха незаети места в гимназиите
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование