Търсене

Драгомир Стойнев спечели мандат за БСП и го отстъпи на Валери Митов

Севлиево онлайн
Драгомир Стойнев спечели мандат за БСП и го отстъпи на Валери Митов

След като два пъти не успя да изпрати депутат в Народното събрание, на тези избори БСП спечели мандат в габровско начело с бившия икономически и енергиен министър Драгомир Стойнев.

Драгомир Стойнев ще бъде депутат в следващото 49 Народно събрание и ще работи за габровския регион, но предпочете да изпрати в парламента младият Валери Митов, който беше втори в листата на БСП за България. Това каза самият той пред Севлиево онлайн.

„Решението ми до голяма степен е предопределено от желанието да подкрепя партията си. С Валери Митов работихме много добре в кампанията. Той е деен и образован млад човек от региона, устоя на „прескачанията“ на бивши социалисти тук и там в политическото пространство. Присъствието му сред депутатите от региона ще е плюс за самата политика. Ще работим в екип в Парламента“, каза за медията Драгомир Стойнев.

Той обясни, че официално ще бъде излъчен от област Пазарджик, където също спечели мандат за БСП, но започнатата работа в габровско и в севлиевско ще продължи.

Изображение - 11962Валери Митов влиза в Парламента от област Габрово, снимка: БСП  

„Имах много добри срещи с граждани и с предприемачи в региона. Проблемите с инфраструктурата и водния сектор искат дългосрочни решения и много активност от страна на народните представители. Тук смятам, че има какво да свършим, включително и с останалите колеги народни представители. Мерките в подкрепа на хората и на бизнеса също са приоритет, лятото ще мине бързо, нужно е от сега да се заложат бюджетни механизми за енергийна и социална подкрепа. Ще говоря обаче при резултати. Сега мога да кажа единствено, че ни е необходимо единство, отговорност и правителство.“, така Драгомир Стойнев отговори на въпроса за най-належащото в региона и в национален план.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.