Търсене

Дряново и Трявна са в грипна епидемия

Дряново и Трявна са в грипна епидемия

снимка: pixabay.com

От днес, 21 януари, със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Габрово д-р Николай Пенчоков, е обявена грипна епидемия за общините Дряново и Трявна.

Дните от 23 до 26 януари се обявяват за неучебни в двете общини, отменят се всякакви масови мероприятия, женските и детски консултации и свижданията в болници.

Болните от остри респираторни заболявания са повече в Трявна - 340 на 10 000 души, 302 на 10 000 души са заболели в община Дряново. Това е на границата за обявяване на епидемия - нормата е 350 заболели на 10 000 души. 

В общините Габрово и Севлиево е въпрос на време да бъде обявена епидемия, ако броят на регистрираните случаи на болни от остри вирусни инфекции продължава да нараства. За миналата седмица са регистрирани 279 болни на 10 000 души средно за областта. 

Най-висока е заболеваемостта при бебета и много малките деца, до 4 години. В тази възрастова група броят на заболелите в област Габрово е 1098 на 10 000 души. Рискова е групата и на децата до 14 години, където броят на болните е малко под този на бебетата.   

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!