Търсене

Два бронзови медала спечели Християн Митев в конкуренция с най-добрите в турнира по плуване "Златоперки"

Два бронзови медала спечели Християн Митев в конкуренция с най-добрите в турнира по плуване

Християн Митев си заслужи мястото на почетната стълбица, снимка: "Викинг-2008"

Много силното плуване на Християн Митев във възрастова група на родените през 2010 – 2011 г. на турнира "Златоперки" му донесе два бронзови медала.

С най-добри лични постижения в дисциплините 50 и 100 м свободен стил и в много силна конкуренция на по-големите плувци в групата, класирането на момчето още повече вдига стойността на успеха. В допълнение той се представи отлично на 50 м бътерфлай, където завърши пети и така затвърди отличното си представяне. Християн зае четвърто място в класирането за най-стойностен резултат в своята група, което бе и най-добър резултат за родените пред 2011 г. 

Турнирът се проведе на първи юни в сторичния плувен комплекс „Спартак“ и бе открит от министъра на младежта и спорта Георги Глушков. Това е шестото издание на детския турнир по плуване "Златоперки", който продължава традицията на състезанието за деца „Златна рибка“ и се организира от плувната ни легенда Петър Стойчев. 

В тазгодишното издание участваха 583 деца от 37 клуба, родени между 2007 и 2017 година. Между тях бяха 14 малки плувци от севлиевския клуб "Викинг-2008", в три възрастови групи. 

Павел Петров и Мартин Ангелов, родени през 2011 г., с най-добри лични постижения в дисциплините 50 и 100 м свободен стил покриха нормативите на плувната федерация за участие в Държавните първенства през 2024 и 2025 г.

В старта на 200 м гръб Павел достигна до пето място в класирането. В същата възрастова група Виктория Иванова с много добро плуване завърши осма на 100 м бруст. Магдалена Войнова и Михаела Александрова плуваха най-добре в дисциплината 50 м гръб като достигнаха съответно до 17-то и 20-то място в класирането.

Във възрастовата група на родените през 2012-2013 г. Севлиево представиха Благовест Георгиев, Теодор Любомиров, Георги Йовков и Вероника Карамихова които успяха да направят най-добри лични постижения.

Най-добре плува Благовест с шесто класиране на 200 м гръб. Успешни стартове и заявка за бъдещи успехи направиха Мелиса Мюмюнова и Полина Пенчева в група на родените през 2014-2015 г.. Най-малките плувкини на "Викинг-2008" бяха Александра Атанасова и Рая Георгиева. Те се състезаваха в групата на родените през 2016 и 2017 год.

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!