Търсене

Двама непълнолетни откраднали пожарогасителите на детска градина

Двама непълнолетни откраднали пожарогасителите на детска градина

Четири прахови пожарогасители, собственост на детска градина в Севлиево, са били откраднати. Съобщение за кражбата в Районното управление на полицията е било получено на 4 ноември т.г. , а по данни на директорката, престъплението е извършено за времето от 17:30 часа на 1 ноември до 8:00 часа на 4 ноември. 

Пожарогасителите са били в служебен автомобил, паркиран в двора на детската градина.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия, криминалисти от полицейското управление са установили трима непълнолетни жители на Севлиево на възраст 14-15 години, за които са налице данни, че са съпричастни с извършване на  престъплението.

Допълнително, в хода на работата по преписката е установено, че тримата се водят на отчет в Детска педагогическа стая, и са вероятните извършители на кражба на въдици и други рибарски принадлежности, извършена по същото време от багажник на автомобил, паркиран в района на ж.к. „Атанас Москов“, пред блок № 10.

Вещите, предмет на престъпление са предадени от непълнолетните с протокол за доброволно предаване. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура Севлиево.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!