Търсене

Двама шампиони за 2016-та има Севлиево в мотокроса

Двама шампиони за 2016-та има Севлиево в мотокроса

снимки: БФМ

На тържествена гала-вечер в столичния Парк Хотел „Москва”, която се проведе на 18 декември, Българската федерация по мотоциклетизъм отличи най-добрите мотористи за 2016 година. Специален гост на събитието бе д-р Волфганг Сръб – президент на ФИМ Европа.

Награждаването на състезателите по традиция започна с бъдещето в мотоциклетния спорт - децата и юношите, призьори в Републиканския шампионат по мотокрос през 2016 година. При 65-кубиковите мотори шампион е Мариос Канакис от Гърция, подгласници са му Радостин Михайлов от „Несебър мото“ и  Виктор Бориславов – състезател на „Мотоспорт Варна“.     

В републиканския шампионат по мотокрос, клас 85 куб.см, шампион е състезателят на МСК Севлиево Николай Малинов. Вицешампион в същия клас е Кристиян Иванов от НСА Мотоспорт, бронзов медалист – Антонис Сагмалис от Гърция.

В клас МХ2 младежи – мотокрос шампион отново е севлиевец - Хакан Халми – състезател на МСК Севлиево, вицешампион Георги Георгиев, който се състезава за „Текстил Рейсинг“ и бронзов медалист е Тони Цветков от „Панчо Рейсинг Тийм“.

Хакан Халми е шампион и в МХ2 на националния шампионат, с подгласници Георги Георгиев и Тони Цветков.  

В МХ1 за Републиканския шампионат шампион е румънеца Адриан Радуца, следван от Атанас Атанасов от „Троян Потоспорт 01“ и Васил Георгиев от „Панчо Рейсинг Тийм“.

Севлиево има шампион и в националния шампионат по мотокрос клас МХ, където бе отличен Веселин Маринов. Маринов бе отличен и за шампионската си титла в балканския шампионат по мотокрос в клас МХ40.

А България грабна отборния трофей от балканския шампионат по мотокрос при класирането по нации, втори е отборът на Румъния, трети са състезателите на Гърция.  

Наградени бяха и общините със заслуги за осъществяването на международния спортен календар на БФМ през 2016 г.. За Община Севлиево отличието получи заместник-кметът Калина Георгиева. А през май догодина мотополигон Горна Росица ще бъде домакин на организираната за първи път у нас надпревара в най-големия клас, клас Open в мотокроса.

Изображение - 1029

Отличени на церемонията бяха още Общините Троян, Самоков и Долна Митрополия, както и Поморие Левски и Айтос, които са домакинствали кръгове от републиканския шампионат през 2016-та.

Отличия бяха връчени и на най-малките състезатели от клас Супермото Джуниър 65сс, СуперМото Джуниър 85сс и клас S3, където шампион на България е севлиевският състезател Хакан Халми. Халми бе отличен и за шампионската си титла в клас S3 на европейския шампионат.

В знак на признателност за работата през последните 10 години, в качеството си на председател на органзиационния комитет за Grand prix Bulgaria, д-р Волфганг Сръб, президент на ФИМ Европа, връчи почетен плакет за цялостен принос за развитието на мотоциклетния спорт в Европа на Румен Петков. А Петков награди  д-р Сръб и му връчи плакета за подкрепата му към развитието на българския мотоциклетен спорт.

Една от двете специални награди за 2016 година отново бе за севлиевец – Петър Петров бе отличен заедно с Майкъл Иванов и Иван Петров – тримата представители на България в Световния шампионат по мотокрос.

Изображение - 1030

 

източник: БФМ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!