Двама шампиони за 2016-та има Севлиево в мотокроса
снимки: БФМ

На тържествена гала-вечер в столичния Парк Хотел „Москва”, която се проведе на 18 декември, Българската федерация по мотоциклетизъм отличи най-добрите мотористи за 2016 година. Специален гост на събитието бе д-р Волфганг Сръб – президент на ФИМ Европа.

Награждаването на състезателите по традиция започна с бъдещето в мотоциклетния спорт - децата и юношите, призьори в Републиканския шампионат по мотокрос през 2016 година. При 65-кубиковите мотори шампион е Мариос Канакис от Гърция, подгласници са му Радостин Михайлов от „Несебър мото“ и  Виктор Бориславов – състезател на „Мотоспорт Варна“.     

В републиканския шампионат по мотокрос, клас 85 куб.см, шампион е състезателят на МСК Севлиево Николай Малинов. Вицешампион в същия клас е Кристиян Иванов от НСА Мотоспорт, бронзов медалист – Антонис Сагмалис от Гърция.

В клас МХ2 младежи – мотокрос шампион отново е севлиевец - Хакан Халми – състезател на МСК Севлиево, вицешампион Георги Георгиев, който се състезава за „Текстил Рейсинг“ и бронзов медалист е Тони Цветков от „Панчо Рейсинг Тийм“.

Хакан Халми е шампион и в МХ2 на националния шампионат, с подгласници Георги Георгиев и Тони Цветков.  

В МХ1 за Републиканския шампионат шампион е румънеца Адриан Радуца, следван от Атанас Атанасов от „Троян Потоспорт 01“ и Васил Георгиев от „Панчо Рейсинг Тийм“.

Севлиево има шампион и в националния шампионат по мотокрос клас МХ, където бе отличен Веселин Маринов. Маринов бе отличен и за шампионската си титла в балканския шампионат по мотокрос в клас МХ40.

А България грабна отборния трофей от балканския шампионат по мотокрос при класирането по нации, втори е отборът на Румъния, трети са състезателите на Гърция.  

Наградени бяха и общините със заслуги за осъществяването на международния спортен календар на БФМ през 2016 г.. За Община Севлиево отличието получи заместник-кметът Калина Георгиева. А през май догодина мотополигон Горна Росица ще бъде домакин на организираната за първи път у нас надпревара в най-големия клас, клас Open в мотокроса.

Отличени на церемонията бяха още Общините Троян, Самоков и Долна Митрополия, както и Поморие Левски и Айтос, които са домакинствали кръгове от републиканския шампионат през 2016-та.

Отличия бяха връчени и на най-малките състезатели от клас Супермото Джуниър 65сс, СуперМото Джуниър 85сс и клас S3, където шампион на България е севлиевският състезател Хакан Халми. Халми бе отличен и за шампионската си титла в клас S3 на европейския шампионат.

В знак на признателност за работата през последните 10 години, в качеството си на председател на органзиационния комитет за Grand prix Bulgaria, д-р Волфганг Сръб, президент на ФИМ Европа, връчи почетен плакет за цялостен принос за развитието на мотоциклетния спорт в Европа на Румен Петков. А Петков награди  д-р Сръб и му връчи плакета за подкрепата му към развитието на българския мотоциклетен спорт.

Една от двете специални награди за 2016 година отново бе за севлиевец – Петър Петров бе отличен заедно с Майкъл Иванов и Иван Петров – тримата представители на България в Световния шампионат по мотокрос.

 

източник: БФМ

В клуба по самбо и джудо приключват годината с дъжд от медали
Спорт
Награждават най-добрите спортисти на Севлиево на 17 януари
Спорт
Тодор Тодоров стигна осминафинал на европейското в Будапеща
Спорт
Илхан Халил спечели златен медал от коледния турнир в Сливен
Спорт
Два медала извоюва Теодора Георгиева от турнира "Замората"
Спорт
Петима плувци представиха Севлиево на държавното за деца
Спорт
Състезателите на клуба по джудо и самбо завоюваха 117 медала
Спорт
Още за конфликта между Община Севлиево и БФМ
Спорт
В обновена зала посрещнаха гости от клуба по карате
Спорт
Без Севлиево в календара на федерацията по мотокрос през 2019 г.
Спорт
Силна конкуренция, добри резултати от "България оупън"
Спорт
Николай Василев - първи в ранглистата на Европа при мъжете
Спорт
Нови 16.47 точки за купа „България“ от плувкините
Спорт
Пет медала от международен турнир по плуване за ветерани
Спорт
Севлиево привлече Хермес Паломино
Спорт
Започна записването за коледния турнир по минифутбол
Спорт